Romania – tara din Uniunea Europeana cu cele mai multe decese in accidente rutiere

18 aprilie 2014

Cele mai recente rapoarte ale Comisiei Europene cu privire la tendintele, statisticile și provocarile din domeniul sigurantei rutiere arata ca Romania este una dintre tarile europene cu cel mai mare numar de decese in accidente rutiere alaturi de Letonia, Polonia și Lituania. 92 decese pentru fiecare milion de locuitori au fost inregistrate in Romania in 2013, dintre care cel mai mare numar de accidente a avut loc pe drumurile urbane, urmate de drumurile rurale şi mai apoi de autostrazi. Media europeana este de 52 decese/un milion locuitori.

Celelalte 3 tari europene cu cel mai ridicat numar de decese in accidente rutiere au fost Letonia cu 86 decese/un milion locuitori, Polonia cu 87 decese/un milion locuitori și Lituania cu 85 decese/un milion locuitori. La polul opus, tarile cu cel mai mic numar de decese pentru fiecare milion de locuitori au fost Suedia (28) și Marea Britanie (29).

“Lectia pe care o putem invata din acest studiu este ca romanii care calatoresc au nevoie de cat mai multa protectie. O polita de asigurare de sanatate poate fi folositoare oferind spitalizare gratuita și cele mai bune servicii medicale disponibile. Mai mult decat atat, exista planuri de asigurare de accident care pot oferi protectie pentru diferite tipuri de accidente, cu invaliditate partiala sau totala sau chiar deces. Unul dintre planurile de asigurare de accident disponibile in Romania este MediHelp Accident Cover, un plan de asigurare care ofera o acoperire extinsa de 2 ani in caz de invaliditate temporara si compensatii de pana la €2,000/luna. In plus, polita ofera o plata maxima de €100,000 Euro in cazul decesului, al invaliditatii permanente totale sau pierderii unui membru sau unui ochi. ”,spune Zahal Levy, Președintele MediHelp International.

Studiul Comisiei Europene arata de asemenea ca putin peste 26,000 de accidente au fost raportate in Uniunea Europeana, ceea ce reprezinta o scadere de aproximativ 8% in comparatie cu 2012. Mai mult decat atat, in ultimii ani au fost observate doua imbunatatiri importante atat in ceea ce privește conducatorii auto tineri cat și pasagerii auto. Numarul victimelor tinere (cu varsta cuprinsa intre 18 - 24 ani) a scazut cu 19%, in timp ce reducerea procentului in randul conducatorilor auto in varsta (peste 65 ani) a fost de numai 2% pentru aceeași perioada. De asemenea, numarul pasagerilor auto uciși in accidente a scazut cu 13% din 2010 pana in 2012.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram