fbpx

România intra n rândul lumii cu primul smart cost bus

De curând șoselele și autostrăzile României au fost inundate de autocare roșii, moderne, pe care scrie Memento Bus. Iar transportul din Bucureștri către principalele orașe turistice ale țării începe de la 1 euro. De banii ăștia primești un loc într-un scaun confortabil, filme și muzică, posibilitatea de a avea catering ori internet la bord precum și foarte mult respect din partea personalului.

În Europa turismul cu autocarul reprezintă modalitatea de a călători pe distanțe scurte și medii cu cea mai mare acoperire. Deseori când au nevoie de un mijloc de transport rapid, confortabil și ieftin, care să-i ducă fără bătaie de cap într-o vacanță aflată la câteva sute de kilometri de casă, occidentalii se duc la autogară. Fără costuri mari de transfer, fără bătăi de cap sau ore întregi pierdute cu controalele și așteptarea din aeroport. A doua opțiune, atunci când vorbim despre mijloacele de transport în comun, este trenul.

Până de curând, turiștii români sau străini erau, în general, lipsiți de posibilitatea de a merge în vacanță cu autocarul la standardele pachetului lor de servicii. De câteva luni, a început să opereze în România primul smart low cost bus: ”Între a merge cu ”rata” dintr-o localitate în alta și a călători în scop turistic este o diferență uriașă. Până acum eram nevoiți să apelăm cu toții la ”clasicele” curse de linie, să acceptăm servicii mult sub standardele europene, la prețuri mari și rareori luam în calcul autobuzul atunci când mergeam în vacanță – declară Marius Pandel – CEO Memento Bus & Christian Tour. Cineva care își dorea să petreacă un sejur sau un circuit pe cont propriu în România la un hotel de 3*, 4* sau 5*, nu lua aproape niciodată în calcul autocarul. Cum e să să-ți începi concediul călătorind cinci sau șase ore înghesuit printre bagaje, cu genunchii la gură, într-un microbuz vechi, cu scaune inconfortabile, cu șoferi care sunt mai interesați de căratul pachetelor decât să te ajute cu bagajul de cală?
Alternativa? Există de mult în țările din jurul nostru și arată foarte, foarte bine. Autocare moderne, cu servicii media la bord (filme, muzica, seriale), cu internet, stewarzi care să-ți ofere mâncare și băuturi calde ori reci și alte facilități care să te facă să simți că ai plecat în vacanță. Practic, vacanța ta începe încă din autocar. Odată ajuns la destinație, nu e nevoie să stai jumătate de zi să te ”recuperezi” după o călătorie infernală. După ce cobori din mașină, poți, liniștit să intri într-un muzeu de artă. Memento Bus este prima companie de transport de la noi, care așează România pe harta turistică Europeană a vacanțelor individuale cu autocarul. Vedem această investiție ca o mare oportunitate de relansare a industriei autohtone de ”travel, o șansă de care au început să profite atât turiștii români, cât mai ales străinii”.

Memento Bus este compania de transport turistic a grupului Christian Tour și oferă servicii de transport în zeci de destinații de vacanță ale României și ale Europei. La baza filosofiei sale de business stau trei elemente esentiale: respect – siguranță – confort. Memento Bus se asigură permanent că turiștii au parte exact de genul de transport pe care și-l doresc: servicii de nota 10, o flotă cu cele mai performante autocare şi microbuze, plus sute de destinaţii disponibile online.

Biletele de transport se pot achiziționa de pe platforma online a companiei- iar modalitatea de rezervare este extrem de facilă și accesibilă oricui. Totodată, biletele sunt disponibile în oricare dintre agențiile de turism din rețeaua Christian Tour și ale partenerilor acesteia. Modalitățile de plată sunt și ele multiple, biletele putând fi achitate online cu cardul sau cash/card în agențiile desemnate. Mai mult decât atât, în scurt timp va fi implementată și metoda de plată prin SMS, tocmai pentru a facilita și a face mai rapidă rezervarea biletelor de autocar.

Politica tarifară a biletelor de autocar a fost și ea gândită astfel încât să se plieze pe buzunarul românilor. „Smart Cost Bus – un concept nou și unic în România, le permite turiștilor să aibă parte de cele mai bune prețuri de pe piață cu cât optează mai din timp pentru una dintre destinațiile Memento Bus. Cu cât își planifică deplasarea mai din timp, cu atât se vor bucura de mai multe bonusuri și avantaje pentru concediul lor. În acest sens, am gândit 5 clase tarifare distincte, care să întrunească exigențele fiecărei categorii de turiștii: Shock – călătorii cu 1 euro; Boom – călătorii de la 1.99 euro; Smart – călătorii de la 4.99 euro; Flexi – călătorii de la 7.99 euro; M’Style – călătorii de la 9.99 euro, completeză Marius Pandel, CEO Memento Bus & Christian Tour.

În acest moment, turiștii pot opta oricând pentru una dintre destinațiile deja disponbile. Principalele destinații în țară sunt: București, Brașov, Sibiu, Constanța, Craiova, Pitești, Rm. Vâlcea, Ploiești, Tulcea și stațiunile de pe litoralul românesc al Mării Negre.
Iar pentru destinații din afara României sunt puse în vânzare bilete către: Riviera Olimpului, Insula Corfu, Insula Thassos, Parga, Insula Zakynthos, Insula Lefkada și Skiathos.
În scurt timp însă, portofoliul de destinații turistice va fi extins și autocarele Memento Bus vor efectua curse și către Timișoara, Cluj Napoca, Sighișoara, Târgu Mureș sau Iași, facilitând astfel accesul turiștilor români către cele mai important și frumoase locații turistice din țară și determinându-i astfel să reconsidere vacanțele pe meleaguri mioritice.

***

Memento Bus este parte a Christian Tour, una din cele mai mari agenții de turism din România, împreună cu toate companiile din grupul său, a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de peste 70 de milioane de euro, cifră care o clasează în topul agențiilor de turism din România. Cu o istorie de 19 ani în piața de turism autohton, Christian Tour deține în acest moment 30 de agenții proprii în toată România, plus patru filiale în Ungaria, Polonia, Serbia și Republica Moldova, rămânând în continuare cel mai mare tour operator pe vacanțe de tip charter din România și lider de piață pentru numărul de turiști care au ales să călătorească cu acesta.