Romania: impreuna pentru autism

31 martie 2012, Timişoara

Primul flash mob pentru autism din Timişoara

Duminică, 1 aprilie, Fundaţia „Pentru Voi” în colaborare cu Zumba Fitness vor organiza pentru prima oară la Timişoara două flash-mob-uri cu participarea a peste 200 persoane, pentru a atrage atenţia asupra autismului.

La ora 17.00 va avea loc primul flash mob în incinta Iulius Mall, în spaţiul Food-Court iar cel de-al doilea, la ora 19.00 pe platoul din faţa Operei Naţionale. 12 din participanţii la flash mob sunt persoane cu dizabilităţi intelectuale, care vor dansa şi ei pentru cei cu autism.

În plus, de la ora 19.30, se va organiza un marş al autismului în Piaţa Victoriei la care se pot alătura persoane îmbrăcate în albastru, iar de la ora 20.00 se va ilumina în albastru clădirea Operei Române timp de două ore şi se vor distribui materiale informative despre autism.

Toate acestea sunt organizate cu ocazia Zilei Mondiale de Conştientizare a Autismului.

Iniţiativa face parte dintr-o amplă acţiune internaţională – Light It Up Blue – care presupune iluminarea în albastru a unor clădiri importante din întreaga lume – inclusiv Empire State Building din New York City, Turnul CN din Toronto, Canada, ajutând astfel la conştientizarea problematicii autismului şi a dificultăţilor cu care se confruntă persoane cu TSA (Tulburări din Spectrul Autist).

11 oraşe din România marchează şi anul acesta Ziua Autismului prin organizarea mai multor evenimente menite să informeze şi să crească gradul de conştientizare. Pe pagina Facebook a Fundaţiei „Pentru Voi” www.facebook.com\FoundationPentruVoi puteţi accesa harta acţiunilor desfăşurate la nivel naţional de organizaţiile persoanelor cu autism.

Mulţumim celor peste 200 de voluntari implicaţi în acţiune precum şi colaboratorilor noştri fără de care aceste evenimente nu ar fi fost posibile: Primăria Timişoara, Zumba Fitness Timişoara, Elba Timişoara, Iulius Mall, HDV Studio, Hit Sound.