Rolul unui produs bio in alimentatia noastra de zi cu zi

produse bio

Alimentatia are un rol extrem de important in buna functionare a organismului precum si asupra mentinerii starii de sanatate.
Lucru pentru care nutritionistii ne indeamna sa adoptam o alimentatie cat mai saraca in grasimi, lipsita de zahar, sucuri acidulate si lisa poate continua.

Problema este nu lipsa de informatie cu privirea la alimentele asa numite ”rele” pentru organism ci prostul obicei si obisnuinta de a ne otravi organismul cu astfel de produse despre care, in mod ironic, detinem cunostinte ca fiind toxice.

Printr-o simpla analiza a cosului de cumparaturi in cadrul unei sesiuni de shopping ne putem face o idee despre produsele adaugate daca acestea ne vor afecta in rau sau in bine sanatatea.

Nutritionistii ne indeamna sa fim intelegenti si sa evitam manipularea mass mediei prin crearea de reclame mincinoase la brenduri usor cunoscute dar slab calitative.
Cei mai multi se folosesc de asocierea unei stari cu imaginea unui produs. Crezind ca daca ai urma intocmai comportamentul celor din reclame prin consumarea acelui produs vei ajunge sa ”fii cool” sau ”la moda”, nimic nu poate fi mai gresit.

Pentru o viata cat mai sanatoasa, nutritionistii incurajeaza consumul a tot mai multe produse bio.
Pentru ca doar acestea din pacate mai intrunesc calitatile unor produse crescute in armonie cu natura si mediul inconjurator, fara ca omul sa intervina prea mult in modificarea lor.

Ce sunt produsele bio?

Atat de promovate, produsele bio par a fi o mana de ajutor pentru toti cei care s-au saturat de mancarea fara gust plina de aditivi chimici, e-uri, pesticide, hormoni de crestere si interventii genetice.

Prin “bio” intelegem ca toate produsele inscriptionate astfel nu contin conservanti periculosi care sa ne inrautateasca starea de sanatate.
Sunt deci, recomandate tuturor persoanelor care isi doresc obtinerea unei alimentatii sanatoase obtinute din ingrediente cultivate pe soluri neafectate de tot felul de chimicale, ori in aproprierea unei fabrici poluatoare.

Anuland toate speculatiile conform carora produsele bio sunt doar o forma de marketing, de retinut este cum in urma achizitionarii unui produs inscriptionat printr-o eticheta ca fiind bio atunci cineva isi va asuma respectiva certificare.
In caz contrat daca vei alege sa cumperi un produs natural bazandu-te doar pe credinta proprie si nimic concret atunci doar tu iti vei asuma ca ai avut incredere in ceea ce ti s-a vandut.

Multi tarani in piete aleg sa isi vand marfa pe care o denumesc ca fiind ”bio” sau ”naturala” insa daca ii intrebi ce certificare au pentru ea iti vin cu tot felul de explicatii fantastice.

Astfel ca din vorbe totul este bio si cat se poate de sanatos, lucru pentru care personal prefer sa cumpar produse bio doar din surse sigure ca magazine precum Biocorner, un portal dedicat mancarii bio in conformitate cu legile in vigoare, atestata si verificata de un organ competent si capabil sa reglementeze calitatea acestor alimente.

Astfel printr-o forma gestionata corect se ofera consumatorului un grad ridicat de transparenta si siguranta in urma achizitionarii de produse certificate ca fiind ecologice.