fbpx

Rolul fatetelor dentare no prep

Cu ajutorul fatetelor no-prep, stomatologul va putea rezolva atat probleme care afecteaza dantura pacientul din punct de vedere estetic cat si probleme de natura functionala. Indiferent de natura problemelor tratate, in ambele situatii se are in vederea menajarea structurii dintilor.

Ce sunt fatetele? Bineinteles ca in momentul in care vi se spune ca este necesar sa vi se lipeasca fatete dentare no prep pe suprafata externa a dintilor, veti dori sa stiti ce sunt acestea. Structuri ceramice sau din oxid de zirconiu foarte subtiri (foite subtiri cu grosimea de cel mult 0.3 mm), fatetele no-prep au rolul de a modifica forma, culoarea si deplasarile usoare ale dintilor. De regula, acestea vizeaza dintii din fata. Inainte de aplicarea acestor fatete, dintii nu vor fi slefuiti similar cu fatetele obsnuite. In acest caz slefuirea lipseste sau este redusa la minim (la o schitare a marginilor preparatiei).

Fatetele dentare no prep se folosesc cu succes si atunci cand se doreste sa se inchida spatiile dintre dintii frontali ce au un rol deosebit de important in estetica, vorbire si in masticatie. In plus, tot cu ajutorul acestor fatete se pot reface si ghidajele mandibulei fata de maxilar in miscarile de masticatie.

Pentru aplicarea fatetelor no-prep sunt necesare minim doua si maxim trei sedinte. Teama pacientului nu este justificata dat fiind faptul ca procedeul nu este dureros. Fatetele no prep sunt foarte durabile, pentru aplicarea acestora, dat fiind ca sunt adezive, nu este nevoie de anestezie. Pot fi aplicate exclusiv pe dinti integri si sanatosi, de regula, in trei etape ce presupun: design, amprenta si cimentarea fatetelor. Impactul estetic pe care aceste fatete il au este imediat.

Estetica Dentara – VelvetDental

La Velvet Dental, cabinet stomatologic sector 1, puteti beneficia de aplicarea unor astfel de fatete, insa dupa aplicare trebuie sa se respecte indicatiile specialistului, o igiena foarte buna si controale periodice. Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul celor de la Velvet Dental.