fbpx

Rochii de zi potrivite pentru orice ocazie

Rochii de zi casual
Alegerea unei rochii de zi potrivite nu este atât de simplă pe cât pare în unele situații. Pe lângă designul pe care îl are rochia perfectă pentru o ținută de zi, trebuie să ții cont și de tipul evenimentului, de morfologia corpului sau de alte aspecte specifice, așa cum ar fi codul vestimentar impus pentru un anume eveniment. Poți face o alegere perfectă doar atunci când știi exact care sunt caracteristicile și scopul fiecărui model de rochie de zi. Așadar, iată câteva dintre informațiile utile în acest sens.

Mini, midi sau maxi – lungimea potrivită pentru diverse ocazii 

Tendințele în modă se schimbă de la an la an și de la sezon la sezon, însă nu se poate spune că lungimea unei rochii este principalul aspect de care trebuie să ții cont pentru a fi la modă. Într-adevăr, s-ar părea că în prezent rochiile midi ar fi în tendințe, însă dacă știi cum să alegi și cum să asortezi o rochie de zi mini sau maxi, poți avea ținuta perfectă, încadrată în tendințele actuale.

Este important să ții cont, în primul rând, de tipul evenimentului pentru a alege rochia de zi de lungime potrivită. O rochie de zi mini este mai degrabă potrivită pentru un botez în familie sau pentru o nuntă la care vrei să atragi privirile, în timp ce o rochie midi este potrivită pentru o ținută formală. Rochia de zi lungă poate fi purtată mai ales de persoanele care au un rol însemnat în cadrul ceremoniei – nașă, soră de mireasă.

Designul potrivit în funcție de ocazie 

Croiul pe care îl are o rochie de zi îți va dicta cu ce ocazie o poți purta. Nu poți alege o rochie empire pentru a o purta la o întâlnire de afaceri, însă îți poți orienta alegerile spre o rochie tubulară sau o rochie-cămașă. O rochie trapez este potrivită pentru o ținută lejeră – o petrecere în aer liber, între prieteni, iar o rochie lungă petrecută este potrivită pentru ținutele de stradă, atunci când vrei să îți pui în evidență silueta.

Alege culoarea potrivită pentru rochia de zi 

Culoarea pe care o are rochia ta de zi este la fel de importantă precum croiul sau lungimea acesteia pentru ca ținuta ta să fie una potrivită. Pentru o alegere clasică, alege o rochie neagră pe care o poți accesoriza în orice variantă dorești, pentru ținutele formale alege rochii de culoare gri sau maro, iar pentru evenimente la care distracția dictează ținuta, alege rochii de zi de culoare verde, albastru, roșu, galben, violet.