fbpx

Rochii de zi potrivite pentru ocaziile speciale

Rochii de zi
Vară sau iarnă, cald sau rece, în orice anotimp și în orice condiții de vreme se pot ivi ocaziile speciale în care este nevoie să cauți în garderobă rochia de zi potrivită. Evenimente deosebite precum botez sau nuntă, o întâlnire importantă sau orice eveniment formal poate reprezenta momentul ideal pentru a purta rochia de zi preferată.

Dacă nu ai idee încă ce se potrivește cel mai bine cu tipul evenimentului la care trebuie să participi, iată câteva dintre sfaturile utile cu privire la purtarea unei rochii de zi potrivite pentru ocaziile speciale.

Rochii de zi potrivite pentru nuntă 

Dacă ești un simplu invitat la nuntă, te poți îndrepta spre o alegere clasică – o rochie de zi scurtă, cu bretele, în culoarea preferată. Poți alege o rochie din tul transparent sau o rochie din organza cu volane, în tonuri strălucitoare. Dacă rolul tău în cadrul nunții este mai important – ești soră de mireasă sau nașă, atunci îți poți orienta alegerea către o rochie de zi lungă, cu motive florale sau respectând tematica nunții.

În ceea ce privește culoarea, poți alege o rochie neagră dacă dorești să faci o alegere clasică și să jonglezi în alegerea accesoriilor, o rochie în tonuri de verde dacă tematica nunții este una îndrăzneață sau o rochie roșie dacă dorești să scoți în evidență feminitatea.

Rochii de zi potrivite pentru un botez 

Eveniment nu la fel de elegant așa cum este o nuntă, botezul reprezintă ocazia specială pentru care ai nevoie de alegerea unei rochii de zi deosebite. Pentru un astfel de eveniment, poți alege o rochie tubulară în culoarea preferată – evită negrul, deoarece vei tinde către o ținută office, o rochie în A cu ajutorul căreia să îți pui în evidență partea superioară a siluetei sau o rochie trapez pentru o ținută lejeră, în care să te simți bine. Alege culori vesele pentru a te asorta cu atmosfera de sărbătoare.

Rochii de zi potrivite pentru evenimente formale 

Fie că participi la o reuniune importantă, fie că este vorba despre o ședință sau despre o întâlnire de afaceri, o rochie de zi te poate ajuta să faci față provocărilor. Pentru ca alegerea ta să fie una inedită, te poți orienta spre alegerea unei rochii tubulare negre pentru o ținută tip office, alegerea unei rochii mantou de culoare gri sau albă sau spre alegerea unei rochii-cămașă pentru o adaptare perfectă pentru orice siluetă.