RMN – proceduri medicale complete de la Romgermed

2 aprilie 2021
Autor:
Suits Advertising

Ce trebuie sa stii despre Romgermed si procedurile RMN

Imagistica prin rezonanta magnetica (RMN) este o metoda de cercetare neinvaziva, non-radiativa, care utilizeaza campuri magnetice si impulsuri de frecventa radio pentru a obtine imagini. RMN este o metoda complexa de examinare imagistica, cu ajutorul acestei metode, imaginile tridimensionale pot fi obtinute din orice parte a corpului.
RMN
Am gasit un centru de imagini RMN deschis in clinica noastra. Centrokinetic are cel mai avansat echipament RMN pentru membrele superioare si inferioare, dedicat bolilor musculo-scheletice. Aparatul RMN este deschis, astfel incat persoanele cu claustrofobie pot efectua acest test. Timpul mediu de testare este de minim 20 de minute, in functie de zona investigata.

Este dureroasa procedura? Ce detalii trebuie sa stii despre procedura?

Sondajul RMN este neinvaziv si nedureros. Veti fi asezat intr-un tub cilindric timp de aproximativ 30 de minute, iar asistentul de radiologie va va imagina. Este posibil sa va simtiti putin cald, dar nu veti simti nici o durere sau disconfort. Putini pacienti simt disconfort datorita mediilor de contrast sau se afla intr-un spatiu inchis.

RMN-ul coloanei vertebrale dureaza in medie 30 de minute, dar poate fi prelungit cu pana la 60 de minute. Radiologul considera ca este necesar sa se efectueze o analiza amanuntita sau sa decida sa foloseasca un agent de contrast pentru a imbunatati acuratetea imaginii. Examenul consta dintr-o serie de secvente, fiecare secventa dureaza de la 1 la 6 minute, cu intervale scurte intre ele. Iata informatii detaliate aici: https://clinicaromgermed.ro/rezonanta-magnetica-rmn/

Obiecte neacceptate

Spuneti operatorului / asistentei medicale daca corpul dumneavoastra are implantat echipamente medicale sau electronice.

Aceste obiecte pot interfera cu inspectiile sau pot prezenta riscuri, in functie de natura lor. Multe dispozitive implantabile vor avea o brosura care explica riscurile RMN cu dispozitivul. Daca aveti un pliant, este util sa il aduceti in atentia operatorului inainte de inspectie. Exemplele includ, dar nu se limiteaza la:

  • Implant cohlear (ureche);
  • Cleme pentru anevrisme cerebrale;
  • Bobina metalica plasata in vasul de sange;
  • Defibrilatoare cardiace si stimulatoare cardiace implantabile;
  • Valva artificiala a inimii;
  • Port de perfuzie implantat;
  • Proteza metalica articulata;
  • Neurostimulator implantat;
  • Tije metalice, suruburi, placi, stenturi sau capse chirurgicale.
Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram