fbpx

Rime pentru Vacanța de Vara: Ion Caramitru și Horațiu Malaele

După Festivalul Internațional de Film de la Cluj și înainte de vacanța de vară, Ion Caramitru și Horațiu Mălăele urcă încă o dată pe Scena Mare a Naționalului bucureștean pentru un ultim duel în versuri, moderat de extraordinara muzică a violoncelistului Adrian Naidin.

La cererea publicului din Capitală, o ediție extraordinară a spectacolului “Caramitru-Mălăele, câte’n lună și în stele” se va juca joi, 28 iunie, de la ora 20, la Teatrul Național din București.

Cea mai aplaudată producție a începutului de an, prezentată în premieră într-un turneu național, spectacolul s-a jucat cu casa închisă la fiecare reprezentație și a fost reluat în ediții speciale la insistențele iubitorilor de teatru din Capitală. Este un spectacol de improvizație, pentru că “improvizația este starea de grație a unui actor”, așa cum spune Horațiu Mălăele, prin urmare ritmul este mereu altul, se joacă mereu în forță, spectacolul este mai plin de haz și mai profund la fiecare nouă ediție. Lunându-i drept martori pe Shakespeare sau pe Topârceanu, pe Nichita sau pe Marin Sorescu, Ion Caramitru îi răspunde cu inteligență și subtilitate unui partener vulcanic, irezistibil în rolurile comice, impresionant în cele dramatice – Horațiu Mălăele. Se râde cu lacrimi în reprize vulcanice de haz spumos, iar hohotele devin emoții, în momente cu o încărcătură sensibilă profundă. Seducători, cu un umor irezistibil și cu profunzimea care i-a făcut legende, Ion Caramitru și Horațiu Mălăele se înfruntă la Național pentru o ultimă dată înainte de vacanța de vară.
Biletele se găsesc la casieria Teatrului Național din București (tel 021. 314.71.71), la Sala Palatului, la Palatul Copiilor, în Unirea Shopping Center (parter), Librăriile Adevărul, Libraria Mihai Eminescu și online, pe www.biletoo.ro, www.blt.ro si pe www.bilete.ro sau în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro.

ONE MAN SHOW ADRIAN NAIDIN.
După o perioadă de experimente în studio alături de pianistul Raul Kusak, Adrian Naidin a prezentat în primă audiție, la sfârșitul lunii trecute, unul dintre cele mai anticipate proiecte world-jazz ale începutului de an, “Cântece’n cerc”. Amestec de tradițional și avangardă, tehnic și non-conformist, “Cântece’n cerc” este o extraordinară întâlnire între doi artiști diferiți, care explorează, într-o manieră contemporană, emoții cu sorginte în filonul tradițional românesc. Evocând întâlniri și experimente muzicale, cei doi muzicieni lucrează în prezent în studio, pentru un album care va valoriza filonul etno, pentru a se plasa în zona modernă, actuală, specifică jazz-ului contemporan european.

Strălucitor în partiturile clasice, plin de forță și har în folclor, Adrian Naidin, continuă să testeze sunete și maniere de expresie în colaborări excepționale.
Invitat special al lui Nicu Covaci în anul în care trupa Phoenix împlinește 50 de ani de existență, Adrian Naidin a convins publicul cu vigoarea etno-rock, într-un insolit proiect fusion testat deja într-o serie de spectacole organizate în țară în avanpremiera întâlnirii aniversare de la București.
Confirmat de muzicianul leton Mischa Maisky, care i-a fost profesor, și de regizorul grec Mihalis Kakogiannis – care i-a fost admirator, Adrian Naidin a fost cooptat recent în echipa unei producții cinematografice internaționale, alături de nume mari ale muzicii și ale filmului mondial. În plus, Adrian Naidin pregătește un spectacol “One Man Show”, care va avea premiera în această toamnă, la București.