Rezultatele rundei a doua a concursului „Vreau sa fiu antreprenor “

Competiția a fost organizată în cadrul proiectului „ȘANSA mea în ȚARA mea“, în perioada 02 – 09 septembrie 2015.

Premierea celor mai bune planuri de afaceri

Concursul s-a adresat persoanelor care au primit de la experții proiectului servicii de consiliere privind cariera, au obținut certificat de absolvire la unul dintre programele de formare profesională derulate prin proiect („Competențe informatice – TIC“; „Comunicare în Limba Engleză“, „Agent vânzări“, „Cofetar“, „Competențe antreprenoriale”) și au participat la sesiunile de consiliere și asistență antreprenorială furnizate prin proiect.

În cadrul rundei a doua a competiției au fost depuse un număr de 25 de dosare. Comisiile de specialitate au selectat, în baza unei grile de evaluare din regulamentul concursului, cele mai bune planuri de afaceri. Un număr de 9 participanți au obținut punctaje, care potrivit regulamentului, îi îndreptățesc să primească câte un premiu de 8.000 de lei. Listele cu câștigătorii sunt afișate pe site-ul proiectului, pe paginile oficiale ale S.C. 3 ART S.R.L. Baia Mare, și ale Asociației Pro Factum Alba Iulia, dar și la sediile organizațiilor amintite.

În total, în urma celor două runde ale concursului, au fost premiate 21 de planuri de afaceri. Scopul principal al competiției constă în promovarea și stimularea inițiativelor antreprenoriale în zonele vizate de proiect.

Proiectul „ȘANSA mea în ȚARA mea“ este derulat de către XEROM SERVICE S.R.L. Alba Iulia, în parteneriat cu S.C. 3 ART S.R.L. Baia Mare și Asociația Pro Factum Alba Iulia, în regiunile Centru (județele Alba și Sibiu) și Nord-Vest (județele Maramureș și Satu Mare). Proiectul are un buget total de 5.632.100 lei și este cofinanțat prin Fondul Social European – Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenție 5.1. „Dezvoltarea și implementarea măsurilor active de ocupare“.