Resveratrolul este un puternic antioxidant

Resveratrolul este un compus de protectie produs de strugurii rosii (si alte plante), pentru a apara  impotriva parazitilor. Multe studii au demonstrat ca resveratrolul este un puternic antioxidant si protejeaza sanatatea umana prin mai multe mecanisme. Se pare ca acesta este responabil pentru efectele protectoare ale celebrului “paradox” francez.
Din pacate, nu mai exista aproape deloc resveratrol in vinul rosu, din cauza utilizarii pe scara larga a pesticidelor. Cu toate acestea s-a reusit sa se localizeze, o sursa de resveratrol de calitate farmaceutica, extras direct din mustul de struguri rosii cultivati ecologic si mentinand echilibrul natural al tuturor compusilor sai activi: polifenoli, flavonoide, antociani si oligoproanthocyanes (OPC).Extractul este apoi imbogatit cu resveratrol extras din planta Polygonum cuspidatum si standardizat pentru aportul de 10% de resveratrol. Acest extract este cel mai natural si mai puternic pe care il putem gasi pe piata! Resveratrol este, probabil, fitonutrientul cel mai eficient si mai studiat care poate fi luat pentru a mentine si a proteja sanatatea.

Resveratrolul este un antioxidant puternic, care poate ajuta celulele sangvine umane sa lupte impotriva radicalilor liberi de oxigen. Intr-un studiu, cercetatorii au incubat celulele sangvine umane cu resveratrol si o substanta cunoscuta pentru a produce daune oxidative. Administrare de suplimente cu resveratrol a oprit declansarea mortii celulare intr-un mod de doza-dependenta, prevenind deteriorarea substantelor oxidante. Cercetatorii au concluzionat din aceste rezultate ca celulele mononucleare din sangele periferic au dobandi capacitatea antioxidanta atunci cand au fost tratate cu resveratrol.

Trei mecanisme diferite au fost propuse pentru a explica activitatea antioxidanta a resveratrolului. Sa presupunem ca acesta concureaza cu coenzima Q10 si scade lantul oxidativ complex III, locul de productie al unor specii reactive de oxigen. El distruge, de asemenea, radicalii superoxid care se formeaza in mitocondrii si inhiba peroxidarea lipidelor indusa de produsele reactiei Fenton in timpul generarii de energie.