fbpx

Respectarea demnitatii intr-un camin de batrani

camin de batrani

Persoanele ajunse in ultima etapa a vietii au foarte multe nevoi, lipsuri, neajunsuri sau temeri. Desi din punct de vedere financiar isi permit absolut orice pentru a duce un trai decent, ramasi singuri se simt abandonati. Temerile referitoare la intentiile persoanelor din jur sunt diverse si pornesc tocmai din constientizarea incapacitatilor datorate varstei. Foarte des este intalnita frica de a ajunge intr-un camin de batrani din cauza modului in care vor fi tratati.

Rezidentii unui astfel de centru sunt priviti ca persoane unice si importante care au nevoie de sprijin si de un stil de viata mai bun. Indiferent daca este vorba despre persoane a caror autonomie a fost grav afectata sau persoane de care nu are cine sa se ingrijeasca, tot rezidentii se vor bucura de acelasi tratament.

Personalul centrelor este riguros instruit pentru a avea in vederea tratarea acestora respectand inimitatea si demnitatea fiecaruia. Mediul este unul foarte prietenos si placut data fiind perspectiva angajatilor cu privire la rezidenti.

Socializarea este baza pe care se cladesc aceste centre pentru persoane varstnice. Impartasirea experientei cu covarstnici, precum si transmiterea nevoilor catre angajatii centrului sunt extrem de relevante pentru o buna-stare psihica si psihologica. Varstnicii au nevoie sa fie ascultati, sa fie intelesi si sa fie in permanenta supravegheati pentru a le asigura linistea si o sanatate medicala buna.

Camin de batrani: activitati recreative de top

Un camin de batrani este locul ideal unde acestia pot socializa cu persoane de aceeasi varsta. Persoanele in etate au depasit numeroase momente dificile sau fericite si au o experienta de viata bogata. Impartasirea gandurilor, amintirilor, trairilor si sentimentelor cu alte persoane care sunt in asentimentul lor este una dintre activitatile preferate de acestia.

Pe langa spatiile si mediul propice pentru socializare, caminele pentru persoane varstnice le ofera posibilitatea de a participa la numeroase activitati de top. Pisicina sau sauna sunt doar cateva exemple de spatii special create pentru ca acestia sa beneficieze de conditii premium.

De asemenea, pentru persoanele apte se organizeaza excursii de o zi care au trasee special create pentru a vizita cat mai multe obiective turistice. In masura in care conditia fizica le permite, varstnicii se pot angaja in astfel de activitati sau le pot alege pe cele care nu impun un grad mai mare de efort. Jocurile de societate, precum sahul, rummy sau cartile sunt o alta metoda pusa la dispozitie de centru.