fbpx

“Resident Evil Final Chapter” lider detasat de box office in Romania

“Resident Evil. Final Chapter” / “Resident Evil. Capitolul final” este a sasea si ultima parte din seria care a intrat in istorie drept cea mai de succes franciza inspirata din jocuri video, primele cinci parti cumuland incasari de peste 1 miliard USD la nivel global.

Dupa „Resident Evil” (2002), „Resident Evil: Apocalypse” (2004), „Resident Evil: Extinction” (2007), „Resident Evil: Afterlife” (2010) si „Resident Evil: Retribution” (2012), actiunea revine in forta in „Resident Evil. Final Chapter” / „Resident Evil. Capitolul final”. Lupta decisiva se poarta, de aceasta data, chiar in „Stupul” din Raccoon City, acolo unde liderii Umbrella Corporation au creat inspaimantatorul T-virus, cel care a infectat miliarde de oameni si care ameninta acum sa anihileze umanitatea. Protagonista Alice (Milla Jovovich) si camarazii sai, ultima speranta ai oamenilor supravietuitori, au la dispozitie doar 48 de ore pana la Apocalipsa. Singura sansa in lupta cu hoarda dezlantuita de zombi? O confruntare pe viata si pe moarte! Deznodamantul il aflam la cinema, in 106 minute de actiune horror SF intensa – un spectacol 3D total, cu efecte vizuale si cascadorii ingenioase. Productia este distribuita in Romania de InterComFilm.

Distributia ii include pe Milla Jovovich (singura prezenta in toate filmele seriei), Ali Larter (“Pitch”, “Resident Evil: Afterlife”), Shawn Roberts (“Edge of Darkness”, “Resident Evil: Afterlife”), Iain Glen (“Game of Thrones”, “Resident Evil: Extinction”), precum si nume noi: Ruby Rose (“Orange is the new Black”), Eoin Macken (“The Night Shift”), Rola – star TV si model din Japonia, in rolul de debut, actorul sud-coreean Lee Joon-Gi (“My Girl”), Fraser James (“Law & Order”), William Levy (“The Veil”). Scenariul si regia ii apartin lui Paul W.S. Anderson, producator si veteran al francizei.

Despre Sony Pictures Entertainment

Sony Pictures Entertainment (SPE) este o filiala a Sony Entertainment Inc., la randul ei o sucursala a Corporatiei Sony din Tokio. Operatiunile internationale ale SPE cuprind: productia, achizitia si distributia de filme; retele de televiziune; crearea si distributia produselor digitale; operarea studiourilor de film; dezvoltarea unor noi produse de divertisment, servicii si tehnologii.

Despre InterComFilm

InterComFilm Distribution S.A. a fost infiintata in martie 2000, avand ca obiect de activitate distributia filmelor de cinema. Radacinile acesteia dateaza insa inca din anul 1992, cand isi incepea activitatea GFR Distribution, primul distribuitor privat de film de pe piata romaneasca. In 2000, InterCom RT a cumparat 51% din actiunile GFR, formand astfel o asociere, care intrunea aceeasi pasiune si experienta in industria filmului. In prezent, compania este licentiata Sony Pictures si este unul dintre cei mai dinamici jucatori de pe piata de distributie a filmului in Romania.