fbpx

“Resident Evil Capitolul final” Sfarsit apoteotic al seriei la cinema

Lansata in 2002, franciza „Resident Evil” a cumulat incasari de peste 1 miliard $ la nivel global, fiecare dintre cele cinci lung-metraje ale seriei clasandu-se constant in topurile de box-office. Filmul initial a fost urmat de „Resident Evil: Apocalypse” (2004), „Resident Evil: Extinction” (2007), „Resident Evil: Afterlife” (2010) si „Resident Evil: Retribution” (2012). Si iata ca, dupa cinci ani, cea de-a sasea si ultima parte a francizei, „Resident Evil. Final Chapter” / „Resident Evil. Capitolul final” reia celebra poveste cu zombi, purtand-o pe protagonista Alice (Milla Jovovich) chiar la sursa raului: „Stupul” din Raccoon City. Acolo, in laboratorul secret unde a aparut temutul T-virus, malefica Umbrella Corporation isi aduna acum fortele pentru lovitura finala asupra omenirii. Au mai ramas doar 48 de ore pana la Apocalipsa si ultimii supravietuitori nu au unde sa se ascunda. Dar Alice nu se da batuta. Mai are oare omenirea vreo sansa in confruntarea cu hoarda dezlantuita de zombi sau lupta e deja pierduta? Aflam din 3 februarie a.c., la cinema, in 106 minute de actiune horror SF exploziva.

Cinefilii vor fi incantati sa descopere scene intense si efecte speciale nemaivazute, care transforma lupta cu zombii intr-un adevarat spectacol. Filmarile au fost realizate in zone desertice din Africa de Sud si Australia, dar si in Canada, SUA, Rusia si Germania. Productia este distribuita in Romania de InterComFilm.

Distributia ii include pe deja cunoscutii Milla Jovovich (singura prezenta in toate filmele seriei), Ali Larter (“Pitch”, “Resident Evil: Afterlife”), Shawn Roberts (“Edge of Darkness”, “Resident Evil: Afterlife”), Iain Glen (“Game of Thrones”, “Resident Evil: Extinction”), dar aduce si nume noi: Ruby Rose (“Orange is the new Black”), Eoin Macken (“The Night Shift”), Rola – star TV si model din Japonia, in rolul de debut, actorul sud-coreean Lee Joon-Gi (“My Girl”), Fraser James (“Law & Order”), William Levy (“The Veil”). Scenariul si regia sunt semnate de Paul W.S. Anderson, producator si veteran al francizei, cunoscut si pentru “The Three Musketeers”.

Aviz fanilor gameri: in aceasta perioada se lanseaza si noul joc video din serie, „Resident Evil 7: Biohazard”.

Despre Sony Pictures Entertainment

Sony Pictures Entertainment (SPE) este o filiala a Sony Entertainment Inc., la randul ei o sucursala a Corporatiei Sony din Tokio. Operatiunile internationale ale SPE cuprind: productia, achizitia si distributia de filme; retele de televiziune; crearea si distributia produselor digitale; operarea studiourilor de film; dezvoltarea unor noi produse de divertisment, servicii si tehnologii.

Despre InterComFilm

InterComFilm Distribution S.A. a fost infiintata in martie 2000, avand ca obiect de activitate distributia filmelor de cinema. Radacinile acesteia dateaza insa inca din anul 1992, cand isi incepea activitatea GFR Distribution, primul distribuitor privat de film de pe piata romaneasca. In 2000, InterCom RT a cumparat 51% din actiunile GFR, formand astfel o asociere, care intrunea aceeasi pasiune si experienta in industria filmului. In prezent, compania este licentiata Sony Pictures si este unul dintre cei mai dinamici jucatori de pe piata de distributie a filmului in Romania.