Repatrieri decedați România

Niciodată nu suntem pregătiți să facem față unui eveniment precum o înmormântare, atât din punct de vedere sentimental cât și financiar. De aceea, în astfel de situații este bine să apelați la firme specializate care se ocupă cu transport international funerar și repatriere decedați pentru ca rămășițele persoanei decedate peste hotare să fie aduse acasă în condiții prielnice atât din punct de vedere igienic cât și legal.

 

Repatrierea pe calea aerului presupune ridicarea persoanei decedate de la domiciliu/azil/morgă/spital, îmbălsămarea acesteia, apoi depunerea într-un sicriu căptușit cu zinc adecvat pentru transportul international. Pentru transportul pe cale aeriană este necesară rezervarea zborului, pentru transportul aerian precum și pentru transportul la aeroport. Firma noastră va lua legătura cu autoritățile abilitate în vederea obținerii tuturor documentelor precum avize și certificate care sunt necesare în situații ce implică transport international funerar pe cale aeriană. Acest serviciu asigură doar transportul către aeroportul de destinație care este cel mai apropiat de localitatea în care familia decedatului locuiește. Firma noastră se poate ocupa de asemenea de ridicarea rămășițelor decedatului de la aeroportul de destinație în vederea aducerii acasă la familie.

Repatrierea pe cale terestră este un serviciu care presupune ridicarea unei persoanei decedate de la domiciliu/azil/morgă/spital și depunerea acesteia într-un sicriu special conceput pentru repatriere decedați pe căi rutiere, sicriu căptușit cu zinc. Mașinile pe care vi le punem la dispoziție pentru transport sunt dotate cu sisteme speciale de control al temperaturii pentru a conserva trupul la temperature optimă. În caz de repatriere pe cale terestră, nu este necesară îmbălsamarea corpului însă, dacă familia totuși dorește acest lucru, se poate realiza. Acest tip de transport se efectuează de la adresă la adresă, din localitatea unde a survenit decesul direct la adresa din țara de destinație, unde familia decedatului locuiește. În îndatoririle firmei de servicii funerare intră de asemenea și obligația de a întocmi toate documentele ce survin într-un serviciu de repatriere decedați.

Cât despre repatrierea cenușii, intră în discuție incinerarea care este o variantă legală, o opțiune a fiecărui cetățean. Dacă persoana decedată nu și-a manifestat niciodată gândurile referitor la ceea ce se va întâmpla cu corpul sau în caz de deces, atunci se va respecta voința soțului, părinților, a copiiilor sau al altor rude. Serviciul de repatriere cenușă presupune ridicarea rămășițelor pământești și obținerea tuturor documentelor necesare pentru efectuarea acestui demers pentru transport internațional funerar . Firma noastră dispune în acest sens de o relație strânsă cu autoritățile abilitate ce se ocupă de expedierea către adresa de destinație. În urma procesului de incinerare, firma noastră poate asigura și urna pentru cenusă și dacă familia dorește cenusa poate fi transportată personal de către aceasta. De multe ori incinerarea este varianta cea mai potrivită, deoarece este aproximativ de 3 ori mai ieftin decât cel de înhumare, nu este necasar un loc de veci, nici plătită întreținerea mormântului.