fbpx

Repatrierea decedaților din Italia – la cine apelăm?

Comunitatea de români din Italia se numără printre cele mai mari comunități de imigranți din Europa, estimată la aproximativ 1 milion de români. Din păcate, în căutarea unui trai mai bun, unii dintre aceștia își pierd viața și este nevoie să fie repatriați. În cazul acestor neplăceri Eden Barabant, oferă servicii funerare de repatriere din Italia la orice oră a zilei.

Eden Barabant este o companie cu experiență în servicii de repatriere a decedaților din Europa. Scopul principal al acesteia este utilizarea cunoștințelor acumulate de-a lungul timpului pentru a aduce familiei îndurerate trupul neînsuflețit al persoanei dragi. Pentru cei care se confruntă cu o pierdere în familie sau printre apropiați și au nevoie de servicii de repatriere din Italia, Eden Barabant poate veni în ajutor.

Autospecialele companiei sunt omologate în baza legislației europene în vigoare pentru efectuarea în siguranță a transportului terestru de decedați, în scopul repatrierii.

Eden Barabant nu se remarcă doar prin profesionalism, ci și prin empatia și respectul oferit familiilor alături de garanția întoarcerii în siguranță a celui drag. Deoarece comunitatea de români din Italia este atât de numeroasă, Eden Barabant efectuează repatrieri decedați din toate orașele italiene:

  • Padova, Pisa, Bologna, Genova, Bari, Rimini, Trieste, Peruggia, Ancona, Treviso, Siena, Bergamo, Parma, Pescara, Taormina, Piacenza, Livorno, Cosenza, Como, Taranto, Lucca, etc.

Pentru a se putea realiza repatrierea este esențial să se obțină documentele de repatriere, anume: Certificatul de deces multilingv și pașaportul mortuar. Delegații Eden Barabant sunt pregătiți să se ocupe de procurarea acestor documente într-un timp cât mai scurt, deoarece timpul este important în aceste situații.

Dacă apelați la serviciile Eden Barabant, delegații noștri vor acorda o atenție sporită în obținerea documentelor de repatriere decedați, pentru ca datele înscrise  să fie complete și corecte. De exemplu, Certificatul de deces eliberat de autoritățile italiene trebuie eliberat după modelul extrasului de deces multilingv conform acordului încheiat la Viena de statele Uniunii Europene sau va necesita apostilare.

În general, obținerea documentelor necesare repatrierii durează aproximativ 2-3 zile, variind în funcție de oraș. După obținerea acestora se realizează o programare la instituția sanitară a orașului pentru efectuarea injecției de conservare a trupului neînsuflețit.

La acest proces sunt prezenți și delegați ai firmei de repatriere pentru efectuarea sigilării sicriului: sigilare cu foc pentru sicriul de zinc și sigilare cu șuruburi și ceară pentru sicriul de lemn.

Conform normelor de siguranță europene privind transportul funerar internațional, sicriul pentru repatriere trebuie să fie format din două sicrie: unul de lemn la exterior și unul de zinc la interior. Pe capacul sicriului de lemn, la exterior, va fi atașată o plăcuță metalică care va conține datele persoanei decedate.

Odată cu pornirea transportului se va efectua o aproximare a datei și a orei de sosire, iar pe tot parcursul transportului familia va putea verifica statusul și poziția șoferului pe traseu.

Într-un final, când autospeciala ajunge la destinație, delegatul Eden Barabant predă familiei decedatului sicriul sigilat și documentele. Ultimul pas va fi întocmirea unui proces verbal pentru a atesta predarea decedatului apropiaților. Dacă te confrunți cu o astfel de situație, Eden Barabant te poate ajuta să îl aduci pe cel iubit acasă. Accesează site-ul erepatriere.ro pentru a afla mai multe informații.