RENEXPO® BIO amp;CO puntea pentru independen ța energetic a a României și un mediu mai curat

În ciuda modificărilor realizate în schema de sprijin de acordare a certificatelor verzi, investițiile în energie regenerabilă au continuat să crească, iar o resursă cu un potențial uriaș pentru România este reprezentată de biomasă. Odată cu dezvoltarea rapidă a sectorului eolian, cu așteptările de creștere și a celui de solar sunt necesare capacității de echilibrare a energiei, iar energia din biomasă este una din alternativele cele mai logice pentru atingerea acestui echilibru. Examinând care din tehnologii sunt profitabile și unde, datorită necesității de balansare a energiei și pentru a sprijini investitorii în acest domeniu, REECO a decis săsusțină dezvoltarea BIOmasei, BIOgazului, BIOcombustibililor și COgenerării în Romania. Astfel, RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE are onoarea de a vă prezenta noul său sub-brand: RENEXPO® BIO&CO. Evenimentul va avea loc între 20-22 noiembrie 2013, în cadrul celui mai modern centru expozițional din România: EXPOROM-București.

Biogazul și biomasa reprezintă surse de energie foarte atractive în România, nu doar datorită potențialului natural foarte ridicat, dar și datorită conjuncturii politice favorabile. Guvernul încurajează utilizarea biogazului, în special în centrele de cogenerare. România are un potențial de producție anual de biogaz estimat la aproximativ 1,18 miliarde de metri cubi / an. Potențialul de generare a energiei termice din biogaz este de aproximativ 14,800 terajouli / an și potențialul de generare de energie este de 350,000 terajouli / an. În prezent, se produc aproximativ 1.700 tep energie electrică și aproximativ 1.900 tep energie termică generate din biogaz / an, din care aproximativ 50% din canalizări.

Piața de biomasă din România are toate ansele s depășească 210 MW de centrale electrice de biomasă în următorii 2 ani, sectorul biomasă & cogenerare fiind în curs de dezvoltare. Dacă există un sector care va avea o amplă dezvoltare în 2013-2014, va fi cel de producere a energiei prin cogenerare. RENEXPO BIO&CO este de peste 6 ani, punctul de întâlnire pentru industria de BIOmasă, BIOgaz, BIOcombustibili și COgenerare din România!

Peste 90 de companii naționale și internaționale din 12 țări și 2 continente, s-au înregistrat deja ca expozanți în cadrul târgului, printre care se numără și companii din sectorul Bio&Co: Turboden s.r.l., Biogest Romania SRL, B-Team Consult and Services SRL, Uniconfort srl, Eneria, Eratic SA, Herz Armaturen Romania SRL, Ircat, MT-Energie GmbH, MWM Austria GmbH, Wartsila Hungary Kft, WELtec BioPower GmbH și alții.

În cooperare cu parteneri profesioniști, REECO va organiza în paralel cu târgul conferințe internaționale de specialitate și evenimente conexe pentru discutarea unor probleme ca lipsa sau aspectele neclare ale legislației, potențial, riscuri și schimburi în domeniu.

Pentru a VI-a oară va avea loc Conferința Internațională – Biomasa în România, în cadrul căreia se vor dezbate tematici ca: Privire de ansamblu asupra pieței de biomasă din România – Potențialul proiectelor pe viitor;
Tendințele pieței de peleți și plante energetice; Managementul deșeurilor lemnoase și Cele mai bune exemple practice în diferite țări europene.

Conferința va avea loc pe 21 noiembrie 2013, la EXPOROM. Tot pe 21 noiembrie 2013, în incinta EXPOROM va avea loc și cel de-al II-lea Workshop Internațional – Cogenerarea & District Heating. Workshop-ul va dezbate tematici precum: Circumstanțe – Legislație pentru Cogenerare în România; Aspecte economice – Finanțare, Leasing; Contractare, soluția pentru eficiență energetică; Funcționarea centralei – Analiza tehnică, cele
mai bune exemple practice și Prima centrală tri-generare din România pe biomasă, iar printre referenți se află: Cătălin DRAGOSTIN, Director Energy Serv, România; Gabriel ISTOC, B-Team and Consult Services, România; Marco DI PRIMA, Area Sales Manager, Turboden SRL, Italia; Markus EHRSTRÖM, Wärtsilä’s Business Development Manager pentru Europa de Centru și de Est și Sabina VASIU, Sales Director Proenergy Contract Installations SRL, România.

În paralel cu târgul va avea loc și Forumul Internațional – Producia și utilizarea biogazului în România, organizat de către REECO în cooperare cu Camera de Comerț și Industrie România-Germania / AHK România, pe 22 noiembrie 2013, la EXPOROM. Forumul își propune în primul rând să prezinte condițiile juridice și economice actuale specifice sectorului biogazului din România. Totodată în cadrul forumului se vor analiza noi modalități de utilizare a biogazului, opțiunile de dezvoltare a cadrului legislativ și oportunitățile derivate din aceste noi modele de afaceri. Printre vorbitori se vor număra reprezentanți ai administrației publice, specialiști juridici și financiari, precum și operatori instalații de biogaz și furnizori de tehnologie.

Evenimentul este susținut de parteneri importanți din domeniu printre care amintim de: ISPE, AEBIG, BGBIOM, ValBiom, Cogen Czech, Czech Biogas Association, Fachverband Biogas e.V., BIOMASA The Association of legal entities, ASFOR și alții.

Mai multe informații despre cel mai mare și important eveniment din domeniul energiei regenerabile în România și despre conferințele de specialitate care vor avea loc în paralel gsiți pe www.renexpo-bucharest.com.

Despre REECO:

Compania, cu sediul în Reutlingen-Germania este unul din cei mai mari organizatori de târguri și conferințe din Europa în domeniul energiei regenerabile și eficienței energetice. Din 1997 și până în prezent, REECO a organizat peste 1000 de expoziții și conferințe, care au fost vizitate de aproximativ 50.000 de experți și la care au participat peste 2000 de expozanți. Portofoliul companiei cuprinde 9 târguri și 60 de conferințe organizate anual, de către aproximativ 50 de angajați în România, Germania, Austria, Polonia și Ungaria.

Contact:
Anca Oprea
REECO RO EXPOZIȚII SRL
B-dul. Revoluției, Nr. 96, Ap. 4,
310025 Arad
Tel: +40 (0) 257-230999
Fax: +40 (0) 257-230998
oprea@reeco.ro
www.reeco.eu