Reminder | conferinta nationala pentru auto reprezentanti 2010

12 august 2010, Timisoara

Fundaţia „Pentru Voi” are plăcerea de a invita persoanele cu dizabilităţi intelectuale, având calitatea de auto-reprezentanţi*, la cea de-a cincea ediţie a Conferinţei Naţionale cu tema Angajarea în muncă a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale: între oportunităţi şi provocari, care va avea loc la Mamaia, în perioada 31 august – 1 septembrie a.c.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului Economia Socială – O şansă pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – „Investeşte în oameni!”.

În cadrul conferinţei se vor dezbate următoarele teme: Care sunt dificultăţile pentru a obţine şi menţine un loc de muncă? Cum să comunic cel mai bine cu angajatorul meu? Cum ar trebui să comunice cei din jur cu mine? Ce este tutela şi cum mă afectează?

Dreptul la muncă este unul dintre drepturile fundamentale ale omului iar accesul persoanelor cu dizabilităţi intelectuale pe piaţa forţei de muncă este un pas important spre incluziunea socială şi facilitează accesul acestor persoane la viaţa comunităţii ca cetăţeni cu drepturi egale.

Notă: În contextul acestei conferinţe, prin auto-reprezentant înţelegem persoană adultă cu dizabilitate intelectuală, capabilă să ia decizii privitoare la sine şi să îşi exprime punctul de vedere.

Înscrierile se fac până cel târziu vineri, 20 august, prin completarea formularului online www.pentruvoi.ro. Pentru detalii nu ezitaţi să ne contactaţi la tel: 0256 228 062, e-mail: pentruvoi@pentruvoi.ro. Persoana de contact: Alina Sima.

La conferinţă pot participa ca auto-reprezentanţi doar persoanele cu dizabilităţi intelectuale. Participarea este gratuită atât pentru auto-reprezentanţi cât şi pentru însoţitori (un însoţitor pentru fiecare auto-reprezentant). Cazarea şi masa sunt de asemenea asigurate de către organizatori. Nu se asigură transportul. Locurile sunt limitate, iar înscrierile se fac pe bază de selecţie, urmand ca rezultatele sa fie comuncate cel tarziu in data de 25 august.

Calitatea de participanti la conferinta a persoanelor cu dizabilitati intelectuale se confirma in baza trimiterii unei copii a Certificatului de Incadrare in Grad de Handicap la e-mail pentruvoi@pentruvoi.ro sau fax 0356 421 215.