Reguli pentru amenajarea mobilierului de bucatarie

5 februarie 2019
Autor:
Content SEO

Bucataria este un spatiu prezent in fiecare casa. Scopul acestei incaperi este acela de a pastra alimentele cat mai proaspete, de a stoca toate vasele si ustensilele de bucatarie si chiar de a oferi un spatiu pentru luat masa sau chiar un spatiu de relaxare. Alegerea unor piese de mobila bucatarie  eficiente este mult mai importanta decat ai crede. De-a lungul timpului au aparut tot felul de reguli si teorii interesante, care transforma bucataria intr-un spatiu extrem de eficient. Cea mai populara regula insa, este regula triunghiului care spune ca in bucatarie exista un triunghi unit de 3 puncte esentiale: aragaz, frigider si chiuveta, iar bucataria ideala trebuie sa aiba laturi intre 4 si 6 metri. Nu este singura regula insa. Cei de la indeko.ro, experti in tot ceea ce inseamna mobilier, au creat un set important de reguli de care trebuie sa tii cont.

Cum te asiguri ca iti amenajezi o bucatarie perfecta?

  1. Asigura-te ca blatul de lucru are cat mai putine imbinari. in ultimii ani sunt din ce in ce mai utilizate blaturile intregi care incastreaza aragazul sau chiuveta. Cu cat suprafata de lucru este mai mare, cu atat eficienta gatitului este mai mare.
  2. Mascheaza electrocasnicele. Poti sa ascunzi toate electrocasnicele, inclusiv frigiderul sau masina de spalat, in spatele unor usi de mobilier. In felul acesta vei obtine o concordanta in designul intregii case, ceea ce conteaza foarte mult, mai ales in cazul amenajarilor open space.
  3. Asigura-te ca blatul este cat mai rezistent. Sunt foarte populare blaturile din piatra naturala sau un compozit foarte dur, greu de distrus. Un blat rezistent este mai costisitor, insa in acelasi timp poate sa aduca si o multime de avantaje.
  4. Nu uita de sursele de lumina. Pentru riscuri cat mai mici, un aspect cat mai placut si preparate cat mai delicioase, bucataria trebuie sa fie dotata cu surse de lumina cat mai bune. Zona de lucru are nevoie de cea mai multa lumina, insa este bine sa ai si corpuri suspendate si diverse alte surse care sa iti ofere o atmosfera potrivita atunci cand servesti masa.
  5. Asigura-te ca ai suficient spatiu de depozitare. Este extrem de important sa ai spatiu pentru depozitarea tuturor farfuriilor, oalelor, tacamurilor si aparatelor pe care le-ai cumparat mai mult sau mai putin impulsiv. Atunci cand iti faci bucataria incearca sa te asiguri ca este gandita in asa fel incat sa fie cat mai incapatoare.

O bucatarie perfecta este o bucatarie in care poti gati, poti manca si te poti simti foarte bine. Nu trebuie sa fie foarte mare, ci doar foarte bine optimizata. Evident, trebuie sa si arate foarte bine, insa atunci cand vine vorba despre estetica optiunile sunt de-a dreptul nenumarate.

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram