Reguli pentru a obtine o prajitura perfecta

Torturi aniversare

Se stie ca deserturile sunt mult mai dificil de preparat decat retetele sarate si de aceea adeseori ne confruntam cu esecuri cand incercam sa le facem, pentru ca nu cunoastem anumite reguli pe care trebuie sa le aplicam, indiferent de reteta de prajitura pe care o alegem. Daca se intampla ca blatul de tort sa iasa prea tare, sa nu fie copt suficient, crema sa se taie, ori sosul sa nu fie suficient de des, inseamna ca am sarit peste anumite etape sau ca nu am tinut cont de anumite principii de baza, precum folosirea ingredientelor la temperatura camerei sau alte lucruri esentiale. De aceea este bine sa cunoastem acest set de reguli care ne va ajuta sa obtinem de fiecare data desertul perfect.

Foloseste agenti de crestere in termen

Daca drojdia sau praful de copt pe care il folosesti a depasit termenul de valabilitate, atunci cu siguranta prajitura ta va fi un esec. Inainte de a incepe prepararea desertului trebuie sa te asiguri ca toate ingredientele sunt proaspete si de buna calitate.

Incinge cuptorul in prealabil

Este foarte important sa iti cunosti cuptorul si sa stii in cat timp ajunge la temperatura optima pentru coacere. Niciodata nu introduce aluatul inainte de a fi sigur ca ai pregatit cuptorul pentru coacere. De asemenea, pentru o rumenire uniforma trebuie sa centrezi gratarul.

Foloseste o metoda de protectie pentru tava

Nu sari niciodata peste tapetarea tavii cu faina, ungerea ei cu ulei sau unt, ori folosirea foii de copt. In acest fel iti va fi mult mai usor sa desprinzi tarta, blatul sau checul din forma si aceasta isi va pastra un aspect frumos.

Nu umple tava prea mult

Majoritatea prajiturilor cresc si in timpul coacerii si de aceea trebuie ca tava cu pandispan sau aluat sa fie umpluta doar pe jumatate, pentru ca in timpul cat se coace sa nu depaseasca peretii formei si sa murdareasca interiorul cuptorului, pe care il vei curata cu mare greutate.

Daca totusi prajiturile nu iti reusesc, apeleaza la o cofetarie online din Bucuresti pentru a avea un plan de rezerva. Etorturi iti pune la dispozitie o varietate foarte mare de deserturi, de la briose si cozonaci, pana la impresionante torturi aniversare, pe care le poti comanda de acasa, cu un simplu clic.