Reguli estetice si practice in alegerea unui patut pentru bebelus

patut bebe

 

Inca dinainte de aparitia noul membru intr-o familie, se pune problema unui spatiu special amenajat pentru acesta. Patutul este indispensabil, indiferent despre ce tip vorbim. Se pare ca studiile releva faptul ca exista mai multe sanse de risc de moarte subita, prin sufocare, cand cel mic doarme in pat cu parintii. Cert este ca din motive practice, un patut special pentru bebelus este o achizitie importanta si justificata.

Cat despre cum trebuie sa arate sau ce aspecte primeaza in alegerea tipului de patut, lucrurile sunt relative. De la caz la caz se pun intr-o alta ordine prioritatile. Rezumam insa la capitolul patut bebe din lemn; afla cateva repere de care trebuie sa tii cont in acest sens.

Patutul din lemn – cum il alegi

Patutul din lemn poate cunoaste diverse dimensiuni si design-uri. Intr- o formula mai complexa, acesta poate include si un spatiu de depozitare, un sertar ce se pozitioneaza la baza. Cu optiuni atat de variate, este posibil ca o stare de confuzie sa caracterizeze orice parinte. Daca nu este la o prima experienta, cel putin are un reper fata de ceea ce a mai patit. In caz contrar, cu atat mai mult pare ca se doreste ca un patut sa includa toate optiunile posibile.

Patut din lemn cu sertar – este in mod evident un stil practic. Se recomanda in mod special in incaperi de mici dimensiuni, acolo unde trebuie sa se eficientizeze spatiul la maximum de potential. Sertarul poate avea dimensiunea pe lungime cat tot patutul, adica suficient pentru a depozita hainute, schimburi, scutece sau ce poate fi cel mai necesar la indemana.

Patut din lemn cu laterala culisanta – este acel tip de patut ce permite varianta de co-sleeping, adica patul bebelusului lipit de cel al parintilor. Laterala sa care se poate detasa va fi ceea ce favorizeaza unirea celor doua paturi. Astfel, se permite o atenta supraveghere, pastrand totodata si limitarea spatiului fiecaruia in parte.

Insa nu numai din acest punct de vedere este util, caci in mod evident va ajuta la miscari mai usoare in a pune copilul in patut sau a-l lua din patut.

Patut din lemn transformabil – Acesta este acel tip de patut care se poate folosi pana la varsta de adolescenta sau in functie de dezvoltarea bebelusului, pana la varste mari. Din patut clasic se transforma in cel potrivit copiilor, fara laterale. Cu acelasi spirit clasic, trebuie avut in vedere in ce mod se incadreaza estetic acel patut pentru a fi o solutie optima de incadrare in design-ul casei chiar si peste ani.

Patut din lemn in set complet – pentru cei care doresc ca o intreaga camera sa fie amenajata pentru bebelus, un set complet de mobilier este de preferat. In acest fel, toate piesele si inclusiv patutul vor fi pe aceeasi pagina ca si stil. Sunt preferate indeosebi seturile ce includ si comoda special gandita pentru schimbatul bebelusului.

Patuturile din lemn sunt trainice, practice si din fericire au varietate de stil. Pentru cei interesati o recomandare este babytrend.ro, respectiv sectiunea dedicata camerei copilului.