Reguli de baza in montarea parchetului.

28 noiembrie 2018
Autor:
Fortin

Doriti sa renovati casa parinteasca si v-ati gandit sa schimbati parchetul pentru ca este foarte vechi si cel mai probabil in ultimii ani nici nu a mai fost ingrijit cum se cuvine? p. Veti gasi pe piata adeziv lemn pret accesibil si de calitate dar aveti grija ca acesta sa se afilieze cerintelor si nevoilor dumneavoastra.

Inainte sa schimbati parchetul este necesar sa va faceti o informare asupra variantelor disponibile pe piata. Apoi, pentru montarea lui trebuie acordati atentie catorva reguli simple.

Pentru montarea parchetului veti avea nevoie de adeziv de foarte buna calitate astfel ca este importat si ce adeziv veti alege pentru o rezistenta cat mai buna in tim

Astfel, lipirea parchetului este un proces care va spune cat de bine a fost montat parchetul pentru ca daca montarea nu este facuta asa cum trebuie, consecintele se vor vedea in timp.

Veti putea evita toate problemele daca veti executa montajul parchetului corect. Trebuie sa stiti ca fiecare tip de parchet are o montare specifica oferita de catre producator si o veti gasi  pe ambalaj asa ca tineti cont si de aceasta. Nu uitati sa respectati timpii de uscare a adezivului folosit. Un mic set de reguli va va veni in sprijin:

1. Pregatirea stratului suport.

Este vorba despre sapa, in cele mai multe cazuri. Dupa ce stratul suport a fost nivelat, curatat si uscat, trebuie slefuit si asta se face cu un aspirator industrial. Specialistii recomanda ca in cazul unei sape cu o umiditate de pana la 4% sa utilizati amorsa tocmai pentru a regla situatia umiditatii. Amorsa va ajuta la uscare, la reducerea nivelului de apa din suprafata suport. Nu toate tipurile de parchet pot fi montate pe suprafete supuse umiditatii. Astfel ca dupa ce suprafata pe care urmeaza a fi montat parchetul este curata, se poate trece la aplicarea adezivului si montarea parchetului. Nu uitati sa tineti cont de specificatiile oferite pe produse.

2. Aplicati adezivul uniform.

Ati ajuns in faza aplicarii adezivului iar acesta trebuie aplicat uniform, utilizand o gletiera cu dinti. Evitati formarea de spatii goale.

3. Montarea placilor de parchet.

Acest pas se face imediat dupa plicarea placilor de parchet. Dupa ce ati aplicat placa de parchet presati bine pentru ca partea inferioara a lamelei sa intre in contact cu adezivul si pentru a se imbina cu placa anterioara. Va puteti ajuta cu un ciocan si un bloc de impact. Montarea va incepe dintr-un capat al camerei dar nu uitati sa lasati o distanta de 10-15 cm intre pardoseala si perete. Este foarte important pentru ca atunci cand parchetul se va "aseza" va avea nevoie de spatiu. Ulterior, pentru ca acele spatii sa nu para zone inestetice veti putea folosi plinte. Tineti cont si de sfaturile producatorului.

4. Finisarea parchetului.

Si nu ne referim la aplicarea lacului in mod special cat ne referim la curatarea urmelor de adeziv pentru ca in timp acestea se vor vedea foarte urat si nu este indicat sa aplicati apoi lacul pentru ca in acest fel veti scapa si mai greu de urmele lasate. Asigurati-va ca ati sters urmele de adeziv cu o carpa umeda si abia apoi aplicati lacul pentru luciu si protectie.

Pentru ca aveti nevoie de adeziv si de lac de cea mai buna calitate va mai spunem ca aici veti gasi o intreaga gama de materii prime de cea mai buna calitate de pe piata. Nu ezitati sa adrresati intrebari pentru ca echipa de profesionisti va va ajuta sa faceti cele mai bune alegeri astfel incat rezultatele finale ale muncii realizate sa conduca spre un plus al calitatii vietii caminului dumneavoastra. Adezivul va fi cel care va oferi durata de viata prelungita, iar lacul pentru finisaj va oferi protectie si aspect foarte placut. Este important ca acestea sa fie de calitate.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram