Reguli de baza atunci cand alegi prezervativele

prezervative

Prezervativul nu mai este ca in trecut un subiect tabu pentru multi dintre noi si protectia impotriva bolilor cu transmitere sexuala este ceva normal si firesc.

O prima intrebare care ne vine in minte cand ne gandim la protectie este urmatoarea: Oare care sunt cele mai bune prezervative?

prezervativeProducatorii in ziua de astazi ne ofera o gama extrem de larga in ceea ce priveste prezervativele. Exista peste 30 de sortimente printre care cele din latex, tratate cu spermicid sau lubrifiate, cu striatii sau nervuri, cu forme si arome diferite. In acest caz cele mai bune prezervative sunt cele care se potrivesc gustului fiecarui client in parte.

Criterii dupa care sa te ghidezi pentru a cumpara cele mai bune prezervative.

Alege siguranta si confortul si stai fara griji.

Daca iti place clasicul atunci cele mai bune prezervative pentru tine sunt urmatoarele:

  • Prezervativele din latex

Acestea sunt cele mai cunoscute prezervative in varianta clasica si sigura. Specialistii spun ca acestea sunt cele mai rezistente impotriva infectiilor si a bacteriilor.

Specialistii spun ca trebuie avuta mare grija si cu acestea sa nu se foloseasca uleiuri de masaj, sau lubrifianti pe baza de ulei pentru a nu se rupe si a lasa loc de o sarcina nedorita. Alege lucrifianti pe baza de silicon sau pe baza de apa.

  • Prezervativele non-latex sunt destinate persoanelor care au alergie la acest material clasic pentru prezervative. Acest tip de prezervativ este alcatuit din fibre animale sau din poliuretan. Cele din fibre animale sunt mult mai subtiri decat celelalte. Grija mare la cat de intensa este actiunea. Daca stiti ca aveti o actiune mai intensa este de preferat sa le evitati. Acestea sunt de preferat sa se foloseasca atunci cand aveti o relatie stabila deoarece nu protejeaza impotriva BTS
  • Prezervative pe marimi

Prezervativele pe marimi sunt existente in mai multe farmacii, doar trebuie sa ai curajul sa intrebi de ele. Oricat de ciudat, sau de amuzant ar parea, diferenta intre un prezervativ potrivit ca marime si unul nepotrivit este o sarcina nedorita.

Daca este unul prea mic atunci va aluneca sau se va rupe, fie nu acopera penisul cum trebuie si nu o sa fiti protejata impotriva BTS.

  • Prezervative cu diferite arome

Acestea sunt folosite mai ales pentru sexul oral sau pentru contactul sexual atunci cand PH-ul este puternic zguduit de aromele folosite dulci si aromate. Daca doresti sa il folosesti pentru sex normal iti asumi un risc inutil, spun specialistii.

  • Prezervativele cu diferite texturi

Acestea sunt cele cu striatii, nervuri, cute, puncte si forme in relief, toate destinate intensificarii placerii sexuale. Prezervativele cu texturi pe exterior sunt proiectate sa sporeasca placerea pentru orgasmul vaginal, in timp ce altele, in pozitii cum ar fi Misionarul, sunt proiectate sa intensifice orgasmul clitoridian. In acelasi timp, prezervativele cu texturi pe interior sunt destinate exclusiv placerii maxime a barbatilor.

Precum spuneam la inceputul articolului, chiar ai acum pe piata multe tipuri de prezervative din care sa alegi exact ce iti place si ceea ce iti ofera placere. Alegerea este doar a ta.