Refacerea himenului e posibila acum prin himenoplastie

In noaptea nuntii sau la primul contact sexual femeile isi pierd virginitatea. Pierderea virginitatii este un moment unic in viata oricarei fete, nu este o varsta anume cand aceasta are loc, depinde doar cand se consuma primul act sexual cu penetrare.

In urma pierderii virginitatii himenul o membrana fina de la intrarea in vagin ajunge sa se rupa, apar sangerari si dureri, disconfort, sangerarile fiind un aspect foarte important in diverse culturi in noaptea nuntii. Asta atesta ca mireasa nu a mai avut alti barbati inainte si a asteptat pana cand a gasit barbatul potrivit cu care poate intemeia o familie.

Dar ruperea himenului poate as apara si de la activitati intensa, calarit, mersul pe bicicleta, dar si in urma unor acte sexuale nedorite. Pentru refacerea virginitatii si un aspect exact ca la inceput al himenului se poate apela la himenoplastie, simplu de realizat si in Clinica Soma, cu o programare pe site-ul somaclinic.ro.

Procedura nu e complicata, se realizeaza sub anestezie locala, in mai putin de o ora himenul e exact ca inainte de rupere, recuperarea e rapida. Ideea este ca in urma unui viitor act sexual sa reapara sangerarea si partenerul sa aiba impresia ca fata a fost virgina.

Daca a ramas suficient tesut dupa ruperea primarea a himenului se reface rapid, daca insa e prea putin tesut refacerea virginitatii nu e posibila. Dupa interventia chirurgicala apar sangerari usoare in primele doua sau trei zile, pacienta isi poate relua lucrul, vindecarea completa se realizeaza intr-o luna.

Nu e nevoie de internare, de tratament, in Clinica Soma medicii cu experienta pot efectua procedura oricand, dupa o programare pe somaclinic.ro pentru consultatii si discutii. In functie de tesuturile ramase se poate reface himenul de mai multe ori la aceeasi pacienta.

Chiar si dupa nastere se poate reface himenul, la orice varsta poate fi solicitata interventia. Materialele de sutura sunt de regula transparente si nu e nevoie de o interventie ulterioara pentru scoaterea suturilor ramase.

Activitatea sexuala se reia dupa ce are loc interventia, dar prezenta himenului refacut dureaza pana la prima penetrare profunda.