Reducere noxe-apeleaza la Decarbonizare Motor

Noxele, sau cum sa ne distrugem sănătatea şi planeta

Una dintre cele mai mari probleme ale societatii umane este reprezentata de poluare. Modalitatile de propagare a acesteia sunt multiple, insa, una dintre cele mai periculoase o reprezinta noxele. Multi cunosc termenul de reducere noxe, dar nu toti cunosc cat de important este acest procedeu. Masinile sunt principalele responsabile pentru eliberarea acestor substante chimice daunatoare sanatatii.

Una dintre problemele principale este data de faptul ca, de cele mai multe ori, suntem afectati fara sa stim. Fie ca mergem spre locul de munca, la scoala sau poate facem o simpla plimbare, factorii chimici sunt deja eliberati in aerul pe care il respiram. Practic ne otravim unul pe altul prin poluarea produsa de propriile noastre creatii.

→ Noxele – cauze

De cele mai multe ori, nu sesizăm problemele ce pot duce la cresterea acestora, dar chiar şi cele mai simple defectiuni tehnice ale maşinii pot conduce la acest inconvenient. Motorul şi modul în care acesta ruleaza ne pot spune daca sanatatea autovehiculului este precara.

Defecţiunile de tip electric contribuie si ele la inrautatirea situatiei. Un alt motiv este reprezentat de vechimea autovehiculului in cauza. Acestea nu ar trebui sa fie, totusi, impedimente in reducerea noxelor, atat timp cat sunt prevazute / reparate la timp.

Reducerea noxelor, un beneficiu pentru toti

Nu este un secret faptul ca reducerea de noxe este nu doar un lucru necesar ci si unul benefic. La fel de benefic ca stoparea defrisarilor. Un aer curat inseamna plamani curati, deci o viata mai buna. Fumul, in general, este de evitat. Pana si fumul rezultat de grătar este nociv. In cazul automobilelor, arderea carburantului este un principal factor al producerii acestor substante nocive.

Putem reduce noxele produse de masini prin diferite metode. Este de stiut faptul ca aceste lucruri sunt analizate la Inspectia Tehnica Periodica, insa un conducator auto responsabil este o persoana ce trebuie sa cunoasca anumite detalii ce pot duce la reducerea noxelor. Componente precum filtrul de aer, uleiul, filtrul de ulei si antigelul pot fi responsabile de aceasta problema. In aceeasi situatie se afla si bujiile, ce necesita inlocuite. Instalatia de climatizare auto trebuie si aceasta verificata. De mentionat este si performanta motorului, care in timp poate scadea.

Un ‘motor bolnav’ poate crea probleme pe termen lung, aducand cu sine si cresterea noxelor. O verificare atenta a autovehiculului poate aduce multe beneficii cat si reduceri de costuri suplimentare.

Decarbonizarea motorului este una dintre solutiile eficiente pentru reducerea nivelului noxelor. Cu ce ajuta acest proces? Hidrogenul pune umărul la curatarea componentelor automobilului, imbunatatind si starea generala a motorului, aducand cu sine si reducera nivelului de zgomot al acestuia. Dupa cum am dovedit mai sus, curatarea componentelor auto este un lucru cu adevarat important.

Reducerea noxelor, un proiect global.

Este bine de ştiut faptul ca reducerea noxelor nu este o notiune practicata doar la nivel individual. Acesta este deja o preocupare la nivel global, pornind de la natiunile mai mici, pana la cele mai mari. Un motiv in plus pentru noi toti sa ajutam la reducerea emisiilor de noxe!

decarbonizaremotor.ro

auto.hho @yahoo.com

0746 017 701