fbpx

Cum sa redimensionezi spatiul si sa dai senzatia de lumina chiar si intr-o iarna intunecata

parchet alb alma parchet natural

Iarna ne intra in case pe nesimtite. Ziua se scurteaza, lumina devine pretioasa. Iar cand nu poti aduce soarele in locuinta poti totusi sa iti luminezi interiorul folosind mici trucuri importante. De ce e important sa ai un interior luminos? Pentru ca starea ta de bine depinde de mediul in care te afli. 

 

Alma Parchet Natural iti impartaseste din experienta sa, dandu-ti cateva sfaturi pentru ca tu sa te bucuri de o casa in care spatiul si lumina sunt date de culoare. 

Alege parchet gri sau alb

 

Parchetul gri este in mare voga, gratie curentului scandinav si a stilului minimalist, la mare moda in design interior la ora actuala. Scandinavii nu doar ca subliniaza bunul gust prin simplitate, dar in acelasi timp jucandu-se cu culori deschise dau o nota de lumina intr-o tara in care iarna este mai lunga decat pe meleagurile noastre.

 

Odata cu preluarea curentului scandinav in amenajari interioare, parchetul gri a devenit popular inclusiv  in casele si apartamentele romanilor. Poate intretinerea usoara fi un extra- argument sa va montati parchet gri deschis. 

 

La mica distanta ca popularitate este modelul de parchet alb. Mult mai luminos, dar mai greu de intretinut, romanii aleg in ultimii ani parchet, in special stratificat, de culoare alba.

Pereti albi sau in tonuri cald- deschise

 

Peretii albi sau in tonuri crem / bleu pal sunt la moda tot pe principiul simplitatii si luminozitatii. Perioada tapetului greu, cu motive geometrice a apus demult, noul clasic este minimalismul. O mare pondere a apartamentelor  romanilor tind sa fie vopsite in alb, iar motivul de baza este redimensionarea incaperilor de dimensiuni mici. 

Perdele translucide in locul draperiilor grele

 

Perdele transparente fine si fara ornamente excesive pot impodobi elegant ferestrele, permitand luminii sa intre in casa voastra chiar si pe vreme de iarna. Si apoi, ne putem inspira din filme in care de multe ori vantul flutura senzual si sugestiv o perdea delicata. Culorile deschise sunt castigatoare si in domeniul perdelelor.

Folositi-va de oglinzi 

 

Oglinzile reflecta interiorul si redimensioneaza incaperea. Amplasat oglinzi in holuri si astfel veti avea impresia unei prelungiri a camerei. In plus, oglinda este practica si pentru familie, membrilor putand sa isi ajusteze tinuta din mers. 

Tonuri pale. Totusi, unde punem culoare?

 

Mobilierul poate fi de culoare inchisa,  in tonuri contrastante peretilor si pardoselii. Micile decoratiuni, tablourile si plantele sunt in design interior precum condimentele intr-o mancare gustoasa. Nu exagerati cu pre multe culori totusi! Ii puteti schimba… gustul. 

 

Iar daca nu vreti sa dati gres, puteti apela oricand la un designer de interior. Noi echipa, Alma Parchet Natural, va suntem alaturi cu cele mai frumoase pardoseli din lemn