Necesitatea de recrutare personal asiatic

La fel ca si in cazul Uniunii Europene si Romania a ajuns sa se confrunte cu un deficit de forta de munca in majoritatea sectoarelor de activitate. De aceea, recrutare de personal asiatic este o optiune importanta. Doar in domeniul constructiilor tara noastra are un deficit de personal de circa 300.000 de persoane care nu poate fi suplinit din resurse proprii.

Sa nu mai vorbim de alte domenii cheie precum transporturile sau agricultura. Turismul, de asemenea, este unul foarte afectat, mai ales din cauza faptului ca aici salariile au fost dintre cele mai scazute, dar si din cauza faptului multe locuri de munca dintre cele de pe Litoral sau Delta, spre exemplu, au un caracter sezonier.

Romania nu mai poate asigura mana de lucru necesara acestor domenii. Recrutarea de forta de munca din afara statului roman devine esentiala, pentru ca activitatea economica sa nu aiba de suferit.

Recrutarea personalului asiatic este una logica, avandu-se in vedere disponibilitatea pe care muncitorii asiatici o au pentru Romania, in sensul ca salariile oferite de angajatorii roman sunt mai mari decat cele oferite in tariile lor de origine, iar conditiile de lucru sunt mai bune. De asemenea multi dintre ei au lucrat in alte tari, precum in tari arabe sau pe vase de croaziere, au experimentat schimburi de lucru de 18-19 ore pe zi, peste o anumita limita suportata de organismul uman.

In cazul recrutarii personalului asiatic acesta nu trebuie privita cu neincredere, pentru ca multi angajati asiatici sunt calificati in diverse domenii de activitate, si cum am afirmat mai sus, multi dintre ei au lucrat in alte tari, au trait diferite experiente culturale si de munca, au un bagaj lingvistic care cuprinde limbi de circulatie internationala, in special engleza, fapt care ii ajuta intr-o integrare rapida si eficienta in activitatea economica din Romania. Iar cei necalificati isi insusesc cu foarte mare usurinta meseriile pentru care au optat, muncesc temeinic, colaboreaza foarte bine cu superiorii lor.

Personalul recrutat din Asia este de cele mai multe ori mai disciplinat, mai serios, mai dinamic si deci mai eficient decat personalul provenit din Romania.  Patronii romani care au avut dorinta sa angajeze personal recrutat din Asia nu au avut nemultumiri in cazul celor sositi din aceasta parte a Lumii, ba dimpotriva si-au exprimat dorinta ca in etapele urmatoare ale dezvoltarii proprilor afaceri sa aduca muncitori din Asia, cat mai multi, acolo unde calitatiile personalului asiatic si disponibilitatea lor a fost superioara celei romanesti.  Exemplele sunt numeroase si pot fi gasite usor pe Internet prin motoarele de cautare a cuvintelor: recrutare personal asiatic.

Ca o concluzie Romania nu poate si pentru o perioada indelungata nu va mai oferi forta de munca necalificata sau calificata suficienta pentru domeniile in expansiune in Romania. Singura optiune viabila este de recrutare personal asiatic care accepta salariile oferite in Romania, aduc un aport tot mai consistent la economia Romaniei, dovedesc seriozitate si de ce nu, competitivitate superioara multor angajati romani.

Pentru mai multe amanunte vizitati site-ul: http://www.recrutare-vietnam.ro/