Reballing și servicii de reparații laptop Bacău

reparatii laptop bacau
Te afli în județul Bacău și ai nevoie de reballing sau reparații laptop?
Diagnosticarea este necesara atunci când calculatorul dumneavoastră afișează erori de Windows pe ecran albastru, nu mai pornește sau pornește fără imagine, funcționează lent. În aceasta situație trebuie să apelați la un specialist tehnic IT, deoarece este posibil ca una din componentele de calculator să nu mai funcționeze corect fie placa de bază sau periferice. Totuși, este posibil ca erorile să fie cauzate de probleme software, cum ar fi driverele de calculator, viruși sau erori.Dacă nu puteți accesa interfața Windows sau calculatorul funcționează lent, nu mai pornește sau nu afișează imagine vă recomandăm să apelați la serviciile noastre IT. Intervenim asupra oricărui tip de problemă pe care o aveți la calculatorul dumneavoastră. Un prim pas esențial pentru prestarea serviciilor IT de reparații calculatoare îl reprezintă diagnosticarea. Acest prim pas constă în identificarea componentei PC defecte, indiferent că este vorba de o componentă periferică sau un defect electronic pe placa de baza. În funcție de problema depistată, se va realiza repararea calculatorului sau a componentelor de calculator defecte. Asigurăm reparații PC software prin acordarea de servicii IT: instalare Windows, instalare și reconfigurare de programe pentru calculator. În funcție de configurația calculatorului, vă putem ajuta cu instalarea sistemului de operare Windows, Linux, Mac OS X sau Android .Virușii pot provoca de asemenea funcționarea necorespunzătoare a calculatorului dumneavoastră. Specialiștii noștri vă pot ajuta cu scanarea și devirusarea de calculatoare și unitați de stocare portabile: stick USB, hard disk sau card de memorie.Știm cât de important este calculatorul pentru dumneavoastră. De asemenea, asigurăm mentenanță IT pentru calculatoare și echipamente IT, prin proceduri de întreținere Windows (registry, defragmentare hard disk) și servicii IT de backup și restaurare Windows.

Reballing – Rework

Placa de bază, este cea mai importantă componentă a calculatorului si videoconsolei dumneavoastra. Pe lângă unele defecţiuni clasice pe care le poate suferi, mai există una specială, a cărei reparaţie este însă foarte delicata. In general se manifesta prin lipsa de imagine pe calculatorul sau videocosola dumneavoastra. Pentru remedierea acestei probleme, placa de bază va trebui să treacă fie printr-un proces de Reballing sau Rework în unele cazuri la unul dintre cipurile Nord, Sud sau Video dedicat, după caz. Investigarea se realizeaza de catre un Inginer tehnic specializat si certificat în reconstruire de circuit integrat adica un specialist în sudura BGA Reballing și Rework.

Aceste cipuri, la fel ca alte componente, sunt ataşate plăcii de bază și sudate cu staniu (cositor, fludor) sub forma de bile BGA. Înlocuirea cipurilor nu este similară cu înlocuirea unei baterii dintr-o lanternă, aşa că dacă aveți probleme cu placa de bază, Reballing Bacau o poate remedia.

Reparaţia plăcii de bază are, în cazul acestui tip de defecţiune, patru etape: calm, răbdare, îndemânare şi experienţă, desprinderea cipului NORD, cipului SUD sau cipului video DEDICAT de pe placa de baza, curăţarea sau înlocuirea de staniu vechi, refacerea cipului cu bile BGA noi şi sudarea acestuia pe placa de bază.

Multe laptop-uri sau videoconsole au probleme cu supraîncalzirea la solicitare mare (jocuri sau alte aplicații consumatoare de resurse video) sau datorita prafului acumulat in zona ventilatorului si a pastei termice ne inlocuita la timp, ceea ce duce la dezlipirea, oxidarea sudurii sau producerea de mici crăpături in zona bilelor BGA numite (Cracks) sau defectarea chipset-ului video oricare ar fi acesta de pe placa de baza. În final se ajunge la lipsa de imagine a laptop-ului sau a videoconsolei dumneavoastra.