Rasfatul iernii in materie de lenjerie – ce sa alegi pentru un plus de confort in dormitor

lenjerie

Iarna invita la relaxare sub paturi pufoase sau lenjerii calduroase. Confortul termic este un ghid pentru multe din actiunile pe care le facem pe timp de iarna; ori de ce asta nu ar insemna si grija fata de lenjeria de pat pe care o folosim? Pentru confortul dorit, vizand insa si nivelul calitativ, pentru a fi in ton si in tema cu sezonul, daca se poate spune astfel, exista cateva recomandari ale tipurilor de lenjerii potrivite.

Iata un scurt ghid de selectie, repere despre ce trebuie avut in vedere, conform specialistilor de la Brodank Comarnic. Pe pagina lor oficiala, lenjerii-hotel.ro, se vor gasi si tipurile de lenjerii si alte seturi de textile. Pentru ca domeniul lor vizeaza in mod special furnizarea de textile pentru unitati hoteliere, asta inseamna din start sa va raportati la un inalt prag calitativ. Bazati-va si pe experienta lor in domeniu, asadar iata ce trebuie sa tineti cont.

  • Lenjeria din bumbac, prezenta oricand

Aparte de alte tipologii, bumbacul ramane o optiune oricand. Acest tip de material este favorit pentru ca intruneste calitatile necesare confortului pentru somn. Permite pielii sa respire, nu cauzeaza plus de caldura, nu face pielea sa transpire, deci oricand o lenjerie din bumbac este o buna alegere.

  • Lenjeria din matase, un rasfat de dorit?

Matasea este scumpa si ofera o senzatie luxurianta. Nu se poate spune ca lenjeria din matase nu este una potrivita, intrucat tine de fapt de ceea ce defineste fiecare in parte ca si nivel de confort. Este totusi adevarat ca matasea creeaza un mediu mai racoros, este asadar ideala vara. Pe timp de iarna o lenjerie de acest tip poate fi o alegere in cazul in care temperatura ambientala este una ridicata sau daca pur si simplu se doreste senzatia de racoare in asternut, indiferent de alti factori.

Se considera un mediu perfect de dormit cand temperatura este de 16-18 grade. Insa nu este o regula, asadar fiecare are propriile repere din acest punct de vedere.

  • Fata de saltea

Poate fi considerata si protectie, reprezentand intr-un cearsaf pe elastic, menit sa acopere salteaua, insa in egala masura si sa aduca un plus de confort. Aceasta este de regula din bumbac si poate avea diferite texturi; unele sunt groase, asemenea prosoapelor. Atentie ce alegeti, intrucat un strat in plus in piesele de lenjerie sporeste confortul termic insa trebuie pastrat si un echilibru al acestuia.

  • Lenjeria cu design

Daca este sa ne raportam la domeniul hotelier, se poate sa fi observat ca lenjeriile sunt mereu albe. Ei bine, exista un truc aici insa si o recomandare in egala masura. Albul induce starea de relaxare, intrucat ofera o senzatie de confort psihic, adica se contureaza convingerea ca totul este curat, imaculat, deci invita la relaxare.

Asadar, ati putea alege o astfel de varianta. Pare insa destul de tentant ca imprimeurile sa fie alese. Acestea atrag din punct de vedere vizual, insa putine sunt si acelea care rezista, au calitatea necesara de a-si mentine culorile dupa frecvente spalari. Cele brodate cu diferite elemente, intr-un design totusi minimalist, sunt de mare efect si corespund cu nivelul de rezistenta dorit.

De asemenea, conteaza si intretinerea lor. Unele modele cer in mod expres spalarea la o temperatura mai mica, pentru a nu sterge modelul colorat.

Lenjeria, o investitie

Trebuie mentionat faptul ca un set de lenjerie de pat este practic o investitie facuta in numele confortului. Se pare ca celebra vorba din popor “cum iti asterni asa dormi” se adevereste. Este de preferat sa nu lasati banii sa fie o problema sau un reper in alegerea unei lenjerii. Este adevarat ca exista modele pentru toate bugetele, insa in egala masura este si foarte usor sa va lasati inselati de un pret mai mic ce aduce o calitate pe masura.

Ce e ieftin nu rezista, ce e gratis nu exista – ofertele pe piata pot fi de tot soiul. Trebuie insa sa va raportati la nevoi si la placerea resimtita cand veti folosi o lenjerie anume. Ce senzatie ofera o lenjerie de calitate se reflecta si in starea pe care o aveti la inceput de zi. Asadar, merita sa alegeti ceva la intamplare?