fbpx

Rails Girls vine in Romania

Pe 30 – 31 mai 2014, inițiativa Rails Girls vine în România. În cadrul mișcării Rails Girls România vor avea loc evenimente inaugurale Rails Girls în Timișoara, București și Cluj.

Mișcarea globală Rails Girls facilitează crearea de comunități locale care să dezvolte interesul femeilor de a activa în domeniul IT. Rails Girls își propune să susțină participantele în înțelegerea
tehnologiei dintr-o altă perspectivă decât cea tradițională, precum și felul în care aceasta le poate ajuta să-și dezvolte ideile. Participantele învață cum să schițeze și să facă prototipul unei aplicații web, precum și elementele de bază ale limbajului Ruby și al framework-ului Ruby on Rails.

Mișcarea Rails Girls a luat naștere în Finlanda și a devenit o comunitate globală non-profit bazată
integral pe implicarea voluntară a organizatorilor şi mentorilor.

Tipic, workshop-urile se au o durată de 12 ore și se adresează persoanelor interesate de un prim contact cu programarea și tehnologiile web, indiferent dacă participantele au sau nu experiență anterioară în domenii tehnice.

Participarea la workshop-urile Rails Girls este gratuită, condiționată de completarea unui formular online. Persoanele acceptate în urma unui proces de evaluare vor avea nevoie de un laptop, mult entuziasm, răbdare și bună dispoziție.

Mai multe informații (în limba engleză, inclusiv link-uri către formularele de înscriere) sunt
disponibile pe paginile evenimentelor din cele trei locații:

· Timișoara: http://railsgirls.com/timisoara

· București: http://railsgirls.com/bucharest

· Cluj : http://railsgirls.com/cluj

Mai multe detalii despre Rails Girls Timișoara:

În Timișoara, inițiativa Rails Girls este susținută de UnifiedPost, Digital Education, Up-nxt, GitHub și Timișoara Startup Hub. Persoanele interesate se pot înscrie completând acest formular online.

Evenimentul se adresează în principal persoanelor de gen feminin, dar acestea își pot înscrie și un coleg.

Termenul limită pentru înscriere este 25 mai 2014. Persoanele înscrise vor primi confirmarea finală a acceptării în ziua de 26 mai.

Evenimentul Rails Girls Timișoara este un pas către crearea unei comunități de programatori începători interesați de o direcție de dezvoltare profesională în domeniul IT. Aceștia vor putea participa și în viitor la workshop-uri și întâlniri pentru aprofundarea cunoștințelor dobândite.

Contact Rails Girls Timișoara:

Telefon: +40356 100 802

Email: [email protected]

Website: http://railsgirls.com/timisoara

Facebook: www.facebook.com/railsgirlstimisoara