fbpx

quot;T2 Trainspotting” dupa 20 de ani Alege ti viitorul

In 1996, filmul independent „Trainspotting”, realizat cu un buget de numai 2 milioane lire sterline, surprindea lumea intreaga, devenind un adevarat fenomen cultural. Atmosfera sumbra si, totodata, captivanta, umorul negru si personajele atipice – niste anti-eroi detestabili si memorabili, toate transpuneau cinefilii intr-o perspectiva pana atunci nemaivazuta.

Dupa ce Renton a fugit cu toata prada, 16.000 de lire sterline, lasand in urma doar partea lui Spud, amicul dependent de heroina, Begbie si Sick Boy il asteapta pe tradator la colt pentru a se razbuna. Ocazia apare doua decenii mai tarziu, cand bunii prieteni / asociati / dusmani de moarte se regasesc in orasul natal Edinburgh. Viata a trecut ca un tavalug peste ei si timpul nu i-a iertat. Spud se afla pe strazi, Begbie este in inchisoare, iar Sick Boy Simon se tine tot de prostii, dar la scara mai mica. Si totusi, multe au ramas neschimbate. Prietenie, tradare, ura, disperare, exaltare, durere, dor, frica, regret, invidie, furie, lacomie, auto-distrugere si joaca pe muchie de cutit cu moartea – toate naravurile si patimile tineretii le revin mai vii ca oricand. Reintalnirea le prilejuieste o incursiune prin tineretea pierduta si o introspectie dureroasa, dar necesara asupra propriei vieti. Totodata, vedem ce barbati au devenit baietii de odinioara.

Cinic si acid, „T2 Trainspotting” ne rezerva 117 minute de conflict cu viata, fara menajamente: disperare si speranta, iubire si rautate, victorii si deziluzii, drama si umor negru. O doza zdravana de nebunie pura. Se administreaza la cinema, din 24 februarie 2017.

Distributia ii readuce in prim plan pe aceiasi Ewan McGregor (alias Mark Renton), Jonny Lee Miller (Simon Sick Boy), Robert Carlyle (Begbie) si Ewen Bremner (Spud Boyle). Mai maturi (chipurile), mai ridati, dar la fel de trasniti. Interesant este faptul ca, in viata reala, Ewan McGregor si Jonny Lee Miller sunt prieteni de mult si au fost chiar si parteneri de afaceri.

In compozitia acestui film, regizorul Danny Boyle a combinat vechi si nou, autenticitate si inovatie. Acelasi Boyle a realizat si primul film “Trainspotting”, precum si “Steve Jobs” sau “Slumdog Millionaire”, acesta din urma aducandu-i un Oscar, un Glob de Aur si un trofeu BAFTA. Scenariul, semnat de John Hodge, se bazeaza pe romanele “Porno” si “Trainspotting” ale lui Irvine Welsh. Filmul este distribuit in Romania de InterComFilm.

Despre Sony Pictures Entertainment

Sony Pictures Entertainment (SPE) este o filiala a Sony Entertainment Inc., la randul ei o sucursala a Corporatiei Sony din Tokio. Operatiunile internationale ale SPE cuprind: productia, achizitia si distributia de filme; retele de televiziune; crearea si distributia produselor digitale; operarea studiourilor de film; dezvoltarea unor noi produse de divertisment, servicii si tehnologii.

Despre InterComFilm

InterComFilm Distribution S.A. a fost infiintata in martie 2000, avand ca obiect de activitate distributia filmelor de cinema. Radacinile acesteia dateaza insa inca din anul 1992, cand isi incepea activitatea GFR Distribution, primul distribuitor privat de film de pe piata romaneasca. In 2000, InterCom RT a cumparat 51% din actiunile GFR, formand astfel o asociere, care intrunea aceeasi pasiune si experienta in industria filmului. In prezent, compania este licentiata Sony Pictures si este unul dintre cei mai dinamici jucatori de pe piata de distributie a filmului in Romania.