Provocarea zilei: amenajarea cu stil a holurilor de dimensiuni mici!

17 februarie 2021
Autor:
PROGZEE

Spațiile de dimensiuni reduse sunt de departe cele mai răspândite în cadrul locuințelor din zonele urbane. De asemenea, majoritatea persoanelor se confruntă cu necesitatea de a depăși convenționalul și de a deveni creative, astfel încât un spațiu aparent banal să devină un cămin real.

Este perfect adevărat faptul că locațiile de dimensiuni mari ne oferă o multitudine de idei de amenajare, însă, pe de altă parte, încăperile lipsite de generozitate ca mărime ne impun luarea unor decizii originale.

În general, holurile sunt cele mai înguste, dar și cele mai întunecate încăperi dintr-o locuință, iar deseori reprezintă strict acele zone funcționale de la intrarea în casă. Cu toate acestea, în doar câțiva pași simpli, un spațiu anonim precum este holul poate deveni o cameră cu un design autentic, care să inspire confort atunci când revenim acasă.

Cum amenajăm corect un hol de dimensiuni mici?

Plăcile ceramice: așa cum am menționat și mai sus, în apartamentele contemporane, holurile joacă un rol de tranziție, de la intrarea în locuință la celelalte încăperi. Fiind una dintre cele mai frecvent circulate camere, implică acumularea de praf și de murdărie.

Atât din prisma funcționalității holului, dar și în ceea ce privește crearea unui efect vizual de spațiu mai mare, cea mai indicată variantă pentru pardoseală se referă la plăcile de gresie în nuanțe deschise. Pe lângă faptul că este ușor de curățat și de păstrat, gresia se dovedește rezistentă la acțiunea factorului timp, mai ales dacă alegem un furnizor de încredere, precum este și magazinul online SigmaXXL.ro. Specializat în plăci ceramice, magazinul SigmaXXL.ro vine în întâmpinarea tuturor iubitorilor de amenajări interioare cu modele variate, durabile, precum și avantajoase ca preț.

Covoarele: deși am optat deja pentru gresie, covoarele nu trebuie excluse complet din amenajarea holurilor. De aceea, putem achiziționa țesături cu fir scurt, facil de întreținut într-un spațiu intens circulat. Din prisma culorilor, la fel ca și în cazul gresiei, indicat ar fi să ne îndreptăm atenția tot asupra tonurilor deschise, care luminează orice încăpere.

Accesorii: pentru a ne oferi confortul de care avem nevoie cu toții acasă, holul poate fi compartimentat în zone practice, cu ajutorul unor piese de mobilier de dimensiuni reduse. Aici ne referim strict la tabureți, banchete sau console, care nu aglomerează spațiul disponibil.

Ca elemente decorative, stativele și ghivecele cu plante pot juca rolul de elemente de separare, ce completează ambientul cu bun gust și cu o pată de culoare. Bineînțeles, nu ar trebui să lipsească nici o oglindă, în așa fel încât atunci când plecăm de acasă, să nu fim nevoiți să trecem prin toată casa pentru a ne verifica outfit-ul.

În situația în care ne este mai ușor să depozităm o parte dintre haine pe hol, putem alege un dulap cu oglindă și cu un compartiment destinat pantofilor, tocmai pentru a economisi pe cât de mult spațiu este posibil.

Așadar, ori de câte ori amenajăm o încăpere redusă ca dimensiune, precum este holul, design-ul funcțional este singurul care se potrivește cel mai bine. Pentru mai multe idei, puteți consulta site-urile de specialitate sau puteți da un simplu search pe motoarele de căutare. Totuși, pentru un ambient plăcut, asigurați-vă că îmbinați noțiunea de confort cu cea de design.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram