fbpx

Proteze dentare – solutii reusite ale problemelor de natura stomatologica la orice varsta

Proteza pe implant

Dantura este una din cele mai importante componente ale corpului, atat din punct de vedere estetic cat si al utilitatii. Protezele dentare sector 4 reprezinta solutia moderna de inlocuire a dintilor lipsa la orice varsta. Daca pana nu demult, numai pacientii trecuti de o anumita varsta mergeau la medic pentru a li se confectiona si insera o proteze fixa sau mobila, acum chiar si pacientii tineri sunt invitati sa comande si sa poarte aceste lucrari fara jena. Pentru un implant dentar Bucuresti reusit sau o proteza care sa nu puna probleme, centrul http://implantologiesector4.ro/  ofera cele mai bune solutii la un raport corect calitate-pret!

Ingrijirea protezei dentare mobile

Una din cele mai des intalnite forme de inlocuire a dintilor lipsa este proteza dentara mobila. Afectiunile sau accidentele grave care au afectat cavitatea bucala pot duce la necesitatea inserarii unei astfel de lucrari. Protezele dentare mobile sunt recomandate persoanelor de varsta a treia insa din pacate medicii specialisti au si cereri de la pacienti mai tineri.

Astfel, se poate vorbi de protezele scheletizate si cele acrilice, primele fiind net superioare, insa pacientul trebuie sa aiba deja cativa dinti sanatosi sau macar cateva implanturi. Pacientul care opteaza pentru o proteza dentara mobila la recomandarea medicului trebuie sa tina cont de mai multe lucruri. In primul rand, igiena trebuie sa fie foarte stricta. Daca nu este facuta corect, proteza se va degrada in timp.

Protezele dentare se spala cu o pasta de dinti neabraziva si cu periuta moale, dupa care se va pune in apa calduta in care a fost dizolvata o tableta cu proprietati de dezinfectare speciale. Alimentele solide trebuie introduse treptat iar pacientii cu proteze dentare mobile trebuie sa manance cu atentie anumite alimente tari sau foarte lipicioase. Controlul periodic trebuie sa fie facut in cadrul cabinetului astfel incat medicul specialist sa depisteze fiecare carie si sa o trateze inainte de a aparea dureri sau complicatii.

Proteza dentara mobila este o varianta care nu costa la fel de mult ca si un implant si poate inseamna solutia perfecta pentru pacientii care nu mai au nicio alta varianta la indemana si nici bani sa isi inlocuiasca toti dintii cazuti cu implanturi.