Solutii eficiente pentru protejarea lemnului. Tu stii sa folosesti lazura pentru lemn?

lazura pentru lemn

Suprafetele sau elementele din lemn pot fi protejate eficient prin aplicarea mai multor solutii speciale, cum ar fi: baitul, lazura sau vopseaua. Care este diferenta dintre acestea? Hai sa aflam care este rolul fiecaruia in parte!

Lazura lemn, bait sau vopsea?

Baitul este un termen generic oferit solutiilor transparente pentru colorarea lemnului. Acesta se poate obtine fie prin dizolvarea colorantilor solizi in apa sau in solventi organici, fie prin diluarea concentratelor lichide (de culoare) in apa sau in solventi organici, pana la obtinerea intensitatii dorite.

Cu ajutorul baitului, lemnul se coloreaza in asa fel incat fibra acestuia este vizibila si pusa in valoare.

Lazura lemn sau lazur, este termenul conferit acelor materiale folosite pentru colorarea lemnului la exterior, protejandu-l in acelasi timp.

Lazura reprezinta acele solutii de colorare care sunt semitransparente, denumite uneori și impregnanți pentru exterior. Au in compozitie coloranti, rasini si aditivi rezistenti la acțiunea razelor UV, intemperiilor, mucegaiurilor, ciupercilor si a insectelor.

Cu alte cuvinte, lazura nu este un bait simplu, un amestec de apa si colorant, ci este un produs mai complex, ce coloreaza si protejeaza lemnul folosit la exterior. Finisajul poate fi facut numai cu lazura, sau cu lazura si materiale peliculogene rezistente la exterior.

Vopseaua este colorantul opac ce acopera in totalitate lemnul, protejandu-l in acelasi timp si avand calitati peliculogene. Se mai numeste si email, fiind un lac ce contine paste colorante opacizante. Se utilizeaza pentru colorarea si protectia lemnului, dar si a placilor derivate din lemn, furniruite sau nu. In functie de necesitati, puteti opta pentru vopsele pentru interior sau pentru exterior.

Ca si concluzie, lazura lemn, baitul si vopseaua sunt acele materiale destinate colorarii lemnului, diferenta dintre ele constand in consistenta, proprietati, transparenta, domeniul in care sunt folosite etc.

Caracteristici lazura lemn de la Pro Staff!

In oferta Pro Staff, veti gasi o multime de solutii pentru colorarea lemnului, printre care si lazura lemn.

Lazura nu este un bait simplu, ci un produs mai complex, care colorează si protejeaza lemnul folosit la exterior. Finisajul poate fi facut numai cu lazura, sau cu lazura și materiale peliculogene rezistente la exterior.

Lazura patrunde in lemn fara sa formeze o suprafata de film, protejandu-l de ciuperci, mucegai, bacterii, insecte etc. Lasa deschisa suprafata porilor si conserva aspectul natural al lemnului, fiind potrivit pentru orice tip de finisaj.

Efectul obtinut este unul decorativ, ce poate fi realizat extrem de usor.

Asigura o protectia excelenta si rezistenta ridicata la apa, rezistenta ridicata la radiatii UV si intemperii, este foarte usor de aplicat pe suprafete verticale (sistem anti-picurare: nu picura si adera excelent la substrat), uscarea este rapida (aprox. jumatate de zi, inodor), impermeabilizeaza perfect  substratul, apa nemaiputand sa penetreze lemnul, permite lemnului sa respire datorita structurii microporoase a acoperirii, este rezistent la zgarieturi, socuri mecanice, pete de grasime.etc.

Atentie! Un aspect foarte importante pentru o lucrare durabila si estetica este tratarea lemnului inainte de aplicare oricarei lazuri sau vopsele. Se recomanda utilizarea acestui tratament pentru protectia lemnului V33 și ulterior se aplica lazura pentru lemn propriu-zisa, ca finisaj. Aplicati minim doua straturi de lazura (in functie de suprafata care trebuie protejata) folosind tehnica de pensulare sau roluire de-a lungul fibrelor de lemn.

Tratament Multiefect pentru protectia lemnului V33

PREGATIREA SUPRAFETEI

  • Curatati foarte bine suprafata, uscati-o si asigurati-va ca este lipsita de orice fel de impuritati.
  • Pentru lemnul lacuit sau vopsit, se decapeaza astfel incat sa se ajunga la lemn curat, se spala cu apa si se lasa la uscat 24 de ore. Slefuiti si curatati de praf.
  • Pentru lemnul ceruit, se indeparteaza ceara cu un solvent adecvat, se slefuieste si se curata de praf.
  • In cazul  lemnului tratat cu lazura, se slefuieste pana la lemn curat si se curata bine de praf.

MOD DE APLICARE

  • Aplicare pe lemn atacat:
  1. Cu ajutorul unei perii de radacina se inlatura partile neaderente si se inlocuiesc partile distruse ale lemnului.
  2. Se aplica 3 straturi de material cu pensula sau prin pulverizare (presiune redusa) pe intreaga suprafata.
  • Aplicare pe lemn sanatos :

Se aplica 2 straturi de material cu pensula sau prin pulverizare (presiune joasa) pe intreaga suprafata.

Aici gasiti produse de calitate si oferte pentru lazura lemn

In functie de necesitati, veti putea comanda cu usurinta acele solutii de colorare si protectie a lemnului, inclusiv lazura lemn, din oferta magazinului Pro Staff.

Preturile practicate sunt mai mult decat avantajoase, iar calitatea este garantata!

Odata comandate produsele dorite, expedierea se face in cel mai scurt timp! Specialistii nostri va stau cu placere la dispozitie in orice moment asa ca nu ezitati sa le solicitati ajutorul de cate ori aveti nevoie!


WEBSITE: https://pro-staff.ro/

TELEFON: 0722589860