Proiectul ”PRESMED – PRactica Europeana pentru Studenții la MEDicina” a ajuns la final

24 septembrie 2015

Proiectul ”PRESMED – PRactică Europeană pentru Studenții la MEDicină”, derulat de Asociația ”Centrul Român de Inițiative” (CRI), în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” (UMF) București și Dental Profile 2000 SRL a ajuns la final. Proiectul avut un real succes în rândul viitorilor medici care studiază în București, reușind să atragă, în cele 18 luni de implementare, 527 de studenți – cu mult peste ținta propusă, de 360 de tineri. Aceștia au participat la diverse stagii de pregătire practică în domeniul chirurgiei capului și gâtului, sub coordonarea unor cadre universitare de renume, dar și la vizite de studiu și activități de orientare și consiliere în carieră, beneficiind astfel de sprijin în tranziția de la școală la viața profesională activă.

“Am ajuns la finalul unui proiect în care satisfacția targeturilor atinse sau chiar depășite, în materie de obiective și indicatori, reflectă eforturile unei structuri parteneriale care a funcționat foarte bine, cu rezultate excelente. Suntem mândri că am creat o punte de legătură cu potențial uriaș de dezvoltare între cea mai puternică universitate de medicină din țară și unii dintre cei mai importanți jucători din spațiul public și privat în domeniul sănătății – spitale și companii medicale”, a declarat Dr. Ec. Răzvan Daraban, președintele Asociației “Centrul Român de Inițiative”, expert de monitorizare în cadrul proiectului PRESMED.

Rezultatele proiectului ”PRESMED – PRactică Europeană pentru Studenții la MEDicină” au depășit așteptările și în ceea ce privește activitățile de consiliere profesională, 372 de studenți la medicină apelând la acest tip de consultanță. În plus, lunar s-au înregistrat, în medie, 700 de participări la vizite de studiu în locații de maxim interes pentru cariera tinerilor studenți la medicină generală: un laborator de cercetare, o sală de operație din spital, un centru de radio-diagnostic, un centru de radioterapie oncologie, un laborator de histopatologie, un laborator de analize medicale, o unitate de primiri urgențe, o secție de anestezie și terapie intensivă, o expoziție de produse și echipamente medicale - toate acestea în centre specializate precum: Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Clinic Colțea, Centrul Medical PRAIN, Centrul Oncologic OncoFort, Universitatea Politehnică București, ROMEXPO, ROMMEDICA.

“Proiectul PRESMED a facilitat contactul direct, în timp real, al studentului medicinist cu tehnologia de vârf și asistența medicală la nivel academic, în vederea acordării oportunității unei opțiuni corecte pentru o anumită specialitate medicală sau chirurgicală, armonizată cu aptitudinile și dorințele personale. Grupul țintă a beneficiat de accesul în sălile de operație, fiind astfel familiarizat cu rigorile blocului operator dar și cu particularitățile unor intervenții chirurgicale, cu calitatea rezultatelor și recuperarea postoperatorie. Grupul de experți dedicat materializării obiectivelor proiectului – format din cadre didactice cu experiență recunoscută - a demonstrat o permanentă și eficientă implicare pe tot parcursul acestuia. Acum, la finalul perioadei dedicate desfășurării proiectului PRESMED, doresc să felicit membrii grupului țintă, respectiv studenți mediciniști și să mulțumesc corpului de experți și colegilor din echipa de management pentru modul exemplar de colaborare în derularea acestui proiect”, a declarat Prof. Dr. Ioan Lascăr, responsabil grup țintă în cadrul proiectului.

Tot în cadrul proiectului PRESMED s-au realizat un ghid de orientare și consiliere în carieră, un site al proiectului, o campanie de informare a studenților cu privire la beneficiile proiectului, precum și două conferințe de presă, care au marcat începerea și finalizarea proiectului.

„Proiectul PRESMED a generat un efect pozitiv la nivelul grupului țintă prin identificarea tinerilor studenți entuziaști, bine pregătiți și deschiși către evoluție. Vizitele de studiu în diversele centre de excelență medicale românești au creat posibilitatea înțelegerii că prin educație, antrenament, perfecționare și colaborare se poate furniza un act medical complet și de calitate. Cunoașterea trebuie înțeleasă ca element fundamental alături de informare și exercițiu, deoarece medicul este cel care propune, alege și determină pacientul să accepte și să efectueze un tratament specific și personalizat. Este foarte important să înțelegem și cum "traducem" actul medical, pasiunea pentru ceea ce facem și unde se află pacientul în acest context”, a precizat, din partea Dental Profile 2000, șef lucrări dr. Dragoș Slăvescu, coordonator stagii de practică și vizite de studiu.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram