Proiectul MOVE IT – „Crearea de oportunitati in educatia vocationala prin tehnologiile inovative”

In cadrul proiectului MOVE IT se adapteaza si transfera o metodologie de lucru inovatoare si eficienta pentru practica la locul de munca bazata pe integrarea tehnologiilor innovative: cele mobile si e-learning pentru cei cu varsta cuprinsa intre 16-24 ani din scoli vocationale care invata la locul de munca.
Proiectul are ca scop adaptarea unui model de practica care include un sablon pentru dezvoltarea unor module de invatare interactive si un cadru pentru o retea virtuala de sprijin pentru elevi.
Acest model va fi testat si modificat de catre partenerii de proiect din Marea Britanie, Olanda, Finlanda si Romania. Expertiza in solutii tehnologice de e-learning va fi furnizata de catre partenerul de proiect din Spania. Formatorii vor fi instruiti pentru punerea in aplicare a modelului de practica, aplicarea tehnologiilor, monitorizarea si evaluarea performantei elevului, testarea modelului cu elevi din domeniul agriculturii cu varste cuprinse intre 16-24 ani.
Proiectul va avea ca rezultat implementarea unui model de practica eficient din punct de vedere al costurilor pentru elevii invatand la locul de munca si angajatorii lor din sectorul agricol. Acesta va fi integrat in modelul de practica actual al organizatilor partenere, promovand integrarea vietii profesionale in educatia vocationala si invatarea bazata pe munca si ucenicie.
Mai multe informatii gasiti pe: www.aepmr(dot)ro/MoveIT-Project
Puteti sa ne vizitati pe Facebook (Move-It-Project) si Twitter (ProjectMoveIT)

Proiectul “MOVE IT: Crearea de oportunitati in educatia vocationala prin tehnologiile inovative” este un proiect european co-finantat de catre Comisia Europeana in cadrul Programului de Invatare pe tot parcursul vietii (LLP), sub actiunea Leonardo da Vinci-Transfer de inovatie (nr. ref. UK/12/LLP-LdV-TOI-520).