Proiectul „Intreprinderi sociale responsabile” sansa de integrare pe piata muncii pentru 48 de persoane vulnerabile

21 octombrie 2015

Obiectivul principal asumat in cadrul proiectul „Intreprinderi sociale responsabile” presupune crearea si mentinerea de noi locuri de munca pentru integrarea persoanelor vulnerabile pe piata muncii, asigurand totodata formarea profesionala necesara a noilor angajati, prin infiintarea si dezvoltarea a 11 structuri de economie sociala. Acesta este implementat de Consiliul Judetean Ilfov, alaturi de Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa si Fundatia Crestina Rhema si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Derulat in doua regiuni de implementare – Bucuresti-Ilfov si Centru – proiectul va crea un numar de 72 de noi locuri de munca, 48 dintre acestea fiind ocupate de persoane provenind din grupuri vulnerabile. Cele 11 SES-uri vor contribui la reducerea muncii la negru, vor creste gradul de angajabilitate al persoanelor din zonele in care sunt infiintate aceste structuri, totodata crescand productivitatea si nivelul de calificare si formare al persoanelor vulnerabile incadrate in structurile nou formate.
Pana in acest moment 79 de persoane provenind din grupul tinta au fot inrolate in programul de dezvoltare capacitatilor de antreprenoriat social, a competentelor, cunostintelor si stimei de sine pentru persoanele vulnerabile. Acestia au dobandit competente in domeniul antreprenoriatului social si au participat la sesiunile de dezvoltare a abilitatilor si intarire a stimei de sine.
O componenta majora a acestui proiect este promovarea economiei sociale ca instrument flexibil pentru dezvoltarea economica, crearea de locuri de munca si incurajarea marilor companii, a IMM-urilor, ONG-urilor si administratiei publice sa realizeze investitii in domeniul economiei sociale. In cadrul celor 4 mese rotunde organizate in cele doua regiuni, stakeholderi relevanti din domeniu au analizat si evaluat situatia antreprenoriatului social si au fost identificate exemple de bune practici in ceea ce priveste infiintarea si derularea unor intreprinderi sociale. S-au adus in discutie provocariile pe care foarte multe ONG-uri le intampina in atragerea de fonduri – elaborarea corecta a unui plan de afaceri, lipsa unor surse de finantare aliniate capaciatatii financiare specifice fiecarei organizatii, gradul redus de retentie al voluntarilor.
In luna august a fost lansata caravana de promovare a economiei sociale atat in randul persoanelor din categorii defavorizate, cat si in randul stakeholderilor relevanti in acest domeniu. Astfel, in cadrul evenimentului cei aproximativ 200 de participanti au fost familiarizati cu conceptul de economie sociala, au aflat cat de utila este in dezvoltarea economiei locale si integrarea pe piata muncii a persoanelor vulnerabile.
Pentru mai multe informatii privind proiectul „Intreprinderi sociale responsabile”, ne puteti contacta la adresa de mail: comunicare@crca. ro.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram