fbpx

Proiectul „Incepe cu dreptul cariera ta ” continua cu o noua serie de studenti consiliati cu succes

Institutul Notarial Roman, Loop Operations, Universitatea din Bucuresti si Economic Confort, partenerii proiectului „Incepe cu dreptul cariera ta!”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, , au desasurat o noua sesiune de orientare si consiliere in cariera, in data de 12.12.2014, in cadrul Facultatii de Drept si Administratie Publica, Bucuresti.
Adresat studentilor si masteranzilor de la facultatile de Drept si Administratie publica din Bucuresti, proiectul are ca principale obiective dezvoltarea competentelor practice si abilitatilor studentilor, necesare in vederea adaptarii la cerintele pietei muncii si obtinerii unui loc de munca si imbunatatirea ratei de ocupare in randul studentilor participanti la program prin intermediul activitatilor de orientare profesionala si consiliere in cariera, precum si a stagiilor de practica. Cu scopul atingerii acestor obiective, sesiunea de consiliere a fost structurata in 4 module : 1) Profilul personal; 2) Planificarea carierei; 3) Promovarea personala; 4) Contactul cu mediul de lucu.
In urma parcurgerii primelor 2 module, cei 17 studenti participanti, indrumati de catre consilierii Loop Operations, au dobandit cunostinte despre sine (valori, interese, aptitudini, comportament) si au inteles importanta lor in procesul de alegere a celei mai potrivite cariere, precum si modalitatea de identificare si recunoastere a acestora. In acelasi timp, studentii au deprins modalitati de identificare a alternativelor ocupationale si a profilului ocupatiei dorite (din punct de vedere educational, ocupational si psihologic), au inteles care sunt pasii necesari in luarea unei decizii de cariera prin construirea unei fise personale de cariera si au identificat punctele tari, punctele slabe, oportunitatile si amenintarile personale ce pot influenta implementarea respectivei decizii; au identificat elementele principale necesare in implementarea si elaborarea unui plan de cariera, dar si modalitatea eficienta de stabilire a obiectivelor de cariera.
In continuare, dupa parcurgerea ultimelor doua module, studentii consiliati au aflat care sunt si cum trebuie elaborate si abordate principalele instrumente de promovare in cariera; au aflat care sunt cele mai eficente tehnici de construire a brandului personal si care este importanta lui in procesul de cautare al unui loc de munca; au cunoscut si experimentat comportamentele constructive si neconstructive ce pot aparea in procesul de sustinere si evaluare al unui interviu de angajare, precum si la locul de munca in cadrul relatiilor profesionale.
Feedback-ul pozitiv si numarul mare de participanti au determinat partenerii proiectului sa organizeze noi sesiuni de consiliere in perioada imediat urmatoare. Mai multe informatii despre proiect, parteneri si sesiunile ce urmeaza a fi organizate puteti gasi accesand www. LoopOperations .ro