fbpx

Proiectul „Incepe cu dreptul cariera ta ” continua cu 4 noi sesiuni de consiliere organizate in luna martie

Institutul Notarial Roman in parteneriat cu Universitatea din Bucuresti, firma de consultanta Loop Operations si Economic Confort au organizat, in perioada 7-28 martie 2015, la sediul Universitatii Bucuresti, 4 noi sesiuni de consiliere profesionala si orientare in cariera adresate studentilor si masteranzilor ce studiaza domeniile Drept si Administratie publica in regiunea de dezvoltare Bucuresti-Ilfov.
Consilierii Loop Operations, au strucurat desfasurarea sesiunilor de consiliere in 4 etape – 1) Profilul personal; 2) Planificarea carierei; 3) Promovarea personala; 4) Contactul cu mediul de lucu – in cadrul carora studentii , au dobandit noi cunostinte despre sine (valori, interese, aptitudini, comportament) si au inteles importanta lor in procesul de alegere a celei mai potrivite cariere. In acelasi timp, studentii au deprins modalitati de identificare a alternativelor ocupationale si a profilului ocupatiei dorite (din punct de vedere educational, ocupational si psihologic), au inteles care sunt pasii de urmat in luarea unei decizii de cariera prin construirea unei fise personale de cariera si au identificat punctele tari, punctele slabe, oportunitatile si amenintarile personale ce pot influenta implementarea respectivei decizii.
In continuare, dupa parcurgerea ultimelor doua module, studentii consiliati au aflat care sunt si cum trebuie elaborate si abordate principalele instrumente de promovare in cariera; au aflat care sunt cele mai eficente tehnici de construire a brandului personal si care este importanta lui in procesul de cautare al unui loc de munca. Totodata, prin aplicarea jocurilor de rol, au cunoscut si au experimentat comportamentele constructive si neconstructive ce pot aparea in procesul de sustinere si evaluare al unui interviu de angajare, precum si la locul de munca in cadrul relatiilor profesionale.
Consilierea studentilor este doar prima etapa a proiectului „Incepe cu dreptul cariera ta!”, prin care partenerii si-au doresc sa combata problema integrarii tinerilor absolventi de studii superioare pe piata muncii si sa contribuie la corelarea educatiei acestora cu cerintele existente pe piata muncii. Astfel, dupa finalizarea sesiunilor de consiliere profesionala partenerii si-au propus sa incheie parteneriate cu 30 de institutii publice si private ce desfasoara activitati relevante in domeniul juridic, urmand ca 250 de studenti participanti in program sa isi desfasoare stagiul de practica in cadrul repectivelor institutii.

* Proiectul „Incepe cu dreptul cariera ta!” este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 .