fbpx

Proiectul “EU ACTIV ” demarare etapei a doua în organizarea stagiilor de practica

Până în prezent, prin proiectul european “EU-ACTIV!”, 70 de studenți ai Universității din București (specializările Relații Internaționale și Afaceri Europene) au efectuat stagii de practică, în cadrul a 6 organizații de profil partenere, în perioada octombrie – decembrie 2014.
Începând cu luna Februarie 2015, se demarează cea de-a doua etapă în organizarea stagiilor de practică în cadrul organizațiilor de profil, prin intermediul proiectului european “EU-ACTIV!”. Proiectul este implementat de Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică – ”CATALACTICA”, în parteneriat cu Universitatea București și Fundația pentru Recuperare, Integrare și Promovare Socială ECHOSOC.
“EU-ACTIV!” îşi propune să le ofere studenților o perspectivă completă asupra opţiunilor lor profesionale, pentru a le permite să aleagă informat viitorul loc de muncă, la finalizarea studiilor. Astfel, studenţii au şansa de a lua cele mai bune decizii în legătură cu viitorul lor, evitând riscul alegerii unui traseu profesional nerelevant din perspectiva pregătirii educaționale.
Pentru a face și mai atractivă participarea studenților la activitățile proiectului, beneficiile pe termen lung sunt completate de oferirea a 375 de subvenții (200 lei/student/stagiu de practică), dar și a 56 de premii în valoare de 500 lei fiecare, acordate pentru rezultate deosebite.
Importanța stagiilor de practică pentru organizații este evidentă din perspectiva găsirii unor noi soluții de recrutare și pregătire a viitorilor angajați. În acest sens, stagiul de practică oferă organizațiilor oportunitatea să cunoască mai bine profilul viitorului angajat și să-i prezinte acestuia cerințele pieței. În România problema angajarii după absovire rămâne un minus, rata șomajului la nivelul țării noastre, raportată la persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, a atins în 2014 un prag record de peste 25%.
În acest context, “EU-ACTIV!” reprezintă o oportunitate atât pentru studenți – realizarea unui stagiu de practică relevant, dar și pentru organizațiile partenere – pregătirea profesională a posibililor viitori angajați.
Campania de informare a organizaților, din cadrul proiectului, se derulează sub sloganul ”Construim împreună viitorul noii generații!”, și se adresează în special companiilor, instituțiilor publice și organizațiilor neguvernamentale din regiunea București-Ilfov, care își desfășoară activitatea în domeniul relațiilor internaționale și afacerilor europene.
Proiectul “EU-ACTIV! Program de învatare activă a studenților în domeniul relațiilor internaționale și afacerilor europene”, este cofinanţat din Fondul Social European – Investeşte în Oameni! prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi este implementat în perioada 29 aprilie 2014 – 28 octombrie 2015.

Pentru informații suplimentare: Persoana de contact: Silviu Dumitru – Manager Proiect
Telefon: 021 240 14 10
Fax: 031 438 10 06
ADPSE Catalactica