fbpx

Proiectul BAMBINI derulat de ABMEE isi da prima intalnire cu micutii prescolari la Centrul HEIDI

Echipa ABMEE le-a pregatit micutilor multe surprize, de la jucarii care sugereaza transportul nepoluant, la materiale de colorat, jocuri de grup sau activitati interactive, care au ca scop transmiterea unor mesaje cat se poate de simple, menite sa genereze schimbari comportamentale de la o varsta cat mai mica. Scopul proiectului vizeaza tranzitia populatiei spre un model de mobilitate sustenabil si eficient.

Evenimentul cuprinde si o sectiune practica, adresata parintilor si educatorilor. Adultii pot induce micutilor un comportament dependent de masina, prin achizitionarea constanta de jucarii care simbolizeaza mobilitatea dominata de utilizarea masinii, sau prin deplasarea frecventa doar cu autoturisme. Aceasta consecinta poate fi eliminata prin promovarea mersului pe jos sau cu bicicleta, cu mijloacele de transport in comun sau nepoluante, intr-o etapa timpurie din viata copiilor.

Proiectul BAMBINI le va arata parintilor si educatorilor cum pot genera povesti, intamplari, activitati sau jocuri care sa transmita in mod adecvat copiilor beneficiile metodelor alternative de transport.

Prin schimbarea comportamentului membrilor comunitatii, putem crea premisele unui viitor „curat” pentru o dezvoltare durabila. Echipa ABMEE va invita maine, 30/03/2011, incepand cu ora 16:00, la Centrul HEIDI din str. Decebal nr.9, pentru a afla cum putem crea o legatura emotionala intre copiii nostri si transportul curat.

* * *
Despre ABMEE. Asociatia „Agentia pentru Managementul Energiei si Protectia Mediului Brasov” (ABMEE) este o organizatie neguvernamentala, non-profit, infiintata ca urmare a preocuparii municipalitatii Brasov pentru eficienta energetica si protectia mediului, cu aliniere la cerintele politicilor europene in domeniu. ABMEE a fost infiintata in anul 2003 prin programul SAVE II al Comisiei Europene.
Domenii principale de activitate:
• Gestionarea de proiecte cu finantare europeana (programul Energie Inteligenta Europa, Phare);
• Certificarea energetica a cladirilor;
• Audituri energetice;
• Bilant electroenergetic si termoenergetic;
• Studii diverse (studii de fezabilitate, studii de oportunitate etc.)
• Organizare de seminarii si conferinte;
• Sustinere de sesiuni de instruire pe diferite topici;
• Campanii de informare.
Obiective. ABMEE este un organism calificat de identificare si evaluare a problemelor locale de energie si de mediu. Principalele obiective sunt legate de conceptul de dezvoltare durabila:
• Promovarea eficientei energetice (RUE) si a utilizarii surselor alternative de energie (RES).
• Implementare de proiecte in domeniul eficientei energetice.
• Informare, sesiuni de instruire, diseminare si campanii de constientizare in domeniul RUE si RES.