Proiecte personalizate realizate de ODU GREEN ROOF – Vegetatie pentru acoperis verde cu rulouri Sedum

Cadrul urban se confrunta cu reducerea spatiilor verzi odata cu extinderea cladirilor si spatiilor destinate ansamblurilor rezidentiale, influentand si afectand in mod direct atmosfera si stilul de viata al oamenilor.

Decizia de a utiliza vegetatie pentru acoperis verde genereaza beneficii multiple pentru toti cei care opteaza pentru sisteme menite sa reduca poluarea aerului, temperaturile interioare ridicate din timpul verii, efectul de sera etc.

Vegetatie de tip extensiv – Posibilitati multiple de extindere a solutiilor ecologice

Primul efect al acoperisurilor verzi consta in prima faza in aspectele estetice care determina imbunatatirea peisajului urban. Efectele subiacente constau in redresarea mediului inconjurator, optimizarea temperaturilor, purificarea aerului, dezvoltarea ecosistemelor s.a.

Toate acestea determina echilibrul necesar pentru un mediu dedicat unei vieti sanatoase, intr-o atmosfera purificata prin intermediul serviciilor si proiectelor realizate de specialistii ODU GREEN ROOF.

Pentru lucrarile de proiectare si instalare acoperisuri verzi de tip extensiv, specialistii ODU asigura conditiile optime pentru plantele care urmeaza sa fie integrate, fie pe suprafete plane sau suprafete inclinate.

Structura constructiva este realizata prin instalarea straturilor de protectie, drenare si filtrare, precum si a altor materiale care determina o baza solida pentru vegetatie chiar si peste zeci de ani de la crearea acesteia.

Recomandarile de selectie a plantelor componente sunt infatisate de calitatile acestora:

  • Rezistenta la conditiile variate de clima

Pentru alcatuirea acoperisurilor verzi durabile este nevoie de plantarea speciilor cu adaptabilitate la orice conditii meteo, precum: vant, temperaturi scazute sau foarte ridicate, abundenta sau lipsa precipitatiilor, conditii extreme (inghet / seceta), ploi acide etc.

  • Cerinte de ingrijire

Dat fiind faptul ca aceste plante sunt utilizate si pentru suprafetele inclinate ale acoperisurilor, este nevoie ca speciile selectate sa nu impuna cerinte speciale si stricte de ingrijire.

Principala recomandare consta in rulourile Sedum care sunt special realizate pentru reducerea procedeelor de ingrijire (stropire, fertilizare) si asigurarea aspectului ingrijit in mod constant.

In plus, pot fi integrate plante precum ierburile salbatice sau plante cu flori, pentru un decor spectaculos. Combinatiile de plante sunt intotdeauna alegerea clientilor, iar specialistii ODU asigura cele mai bune solutii in aceasta directie.

Misiunea ODU GREEN ROOF: efecte imediate de inverzire a orasului tau cu rulouri Sedum

Prin intermediul rulourilor Sedum se obtin rezultate imediate pentru inverzirea oricarui tip de acoperis.

Acoperisul verde, odata ajuns la maturitate, devine rezistent la seceta si intotdeauna indeplineste functii estetice de maxima importanta pentru inverzirea orasului.

In comparatie cu alte metode de inverzire a acoperisurilor (plantarea prin seminte etc), rulourile Sedum determina cele mai rapide beneficii prin intermediul proiectelor de montare vegetatie de tip extensiv, in conditii optime de exploatare.

Vegetatia alcatuita din speciile plantei Sedum este permisiva, usor de intretinut, procedeele de intretinere ulterioara fiind reduse considerabil.

Caracteristicile rulourilor de vegetatie cu plante Sedum

  • Contribuie la realizarea rapida a acoperisurilor de tip extensiv usor si ultrausor;
  • Vegetatia este cultivata special pentru acest tip de proiecte pe suport de tesatura de polipropilena sau cocos, formand o suprafata uniforma, cu putere mare de acoperire;
  • Prin structura sa compacta impiedica eroziunile cauzate de furtuni sau vant;
  • Asigura racirea acoperisului, optimizarea temperaturii interioare, reducand costurile de racire sau incalzire a incaperilor;
  • Pot fi utilizate si pentru acoperisuri cu unghi de inclinatie mare 30°-45°.

Date de contact

  • Pentru a vizualiza proiectele marca ODU GREEN ROOF, accesati platforma online: http://www.odu.ro/
  • Telefon – 0744.556.594
  • E-mail – office@odu.ro