Programe de finanțare în 2020 pentru firme nou înființate

Dacă în 2020 doriți să înființați prima afacere puteți accesa mai multe programe de finanțare guvernamentale sau pe fonduri europene pentru ideea dumneavoastră. Pentru a beneficia de aceste fonduri  nerambursabile trebuie să realizați un plan de afaceri și să aplicați la program în perioada în care este deschisă sesiunea de depunere a planurilor de afacere, de regulă depunerea planurilor de afaceri se face într-un interval de 30-60 zile.

 

În acest an se vor lansa următoarele programe cu finanțări nerambursabile:

STAR-TECH INNOVATION (fostul Start-up Nation din 2018)

Primiți o finanțate de 42.000 euro (aprox. 200.000 lei)

Tip finanțare: nerambursabilă

Domenii de activitate: producție, industrii creative, servicii

Buget pentru 7.000 de firme

Cine poate accesa finanțarea: firmele de tip SRL din toate localitățile tării

 

INNOTECH STUDENT

Primiți o finanțate între 40.000 euro și 100.000 euro în funcție de numărul de angajați asumați prin proiect.

Tip finanțare: nerambursabilă

Domenii de activitate: producție, servicii, industrii creative

Cine poate accesa finanțarea: firmele de tip SRL înființate de studenții, masteranzii și doctoranzi ce își desfășoară activitatea în toate localitățile tării, mai puțin București și județul Ilfov

 

Dacă accesați un program de finanțare din fonduri europene sau naționale aveți obligația de a menține firma deschisă, de a nu vinde sau înstrăina echipamentele achiziționate prin proiect pentru o perioadă de minim 3 ani după ce primiți banii.

Indiferent de programul de finanțare accesat aveți obligația să creați noi locuri de muncă, de regulă minim două, și să mențineți aceste locuri de muncă minim 6 luni pentru programul Innotech Student și minim 24 luni pentru programul Star-Tech Innovation după ce primiți finanțarea.