Profita de avantajele unei retele virtuale private (VPN) pentru afacerea ta

In ultimii Internetul a devenit spatiul unde ne petrecem cel mai mult timp pentru diverse activitati, de la activitati desfasurate la locul de munca, la cumparaturi, conversatii cu cei dragi si cu prietenii si pana la tranzactii financiare. Ei bine, tocmai datorita faptului ca mediul online a devenit tot mai folosit si cei care doresc sa aiba acces neautorizat la diverse informatii confidentiale sau private s-au inmultit si astfel au aparut constant tot mai multe amenintari cibernetice la adresa utilizatorilor mediului online.

Iar in cazul unei afaceri aceste amenintari reprezinta un aspect foarte important pentru protejarea operatiunilor derulate in mediul online, dar si pentru protejarea informatiilor personale ale angajatilor, partenerilor si clientilor. Prin urmare, orice afacerea trebuie sa acorde atentie maxima securitatii in mediul online, iar una dintre cele mai eficiente optiuni o reprezinta o retea virtuala privata sau Virtual Private Network (VPN).

Atunci cand vorbim despre Virtual Private Network vorbim despre acea tehnologie de comunicatii computerizate care este securizata la cele mai inalte standarde. Practic, o retea virtuala privata foloseste o retea publica in mediul online, iar in cadrul acestei retele publice este creata o alta subretea cu un grad foarte ridicat de securitate prin urmarea faptului ca accesul la aceasta retea privata este restrictionat celorlalti utilizatori ai retelei publice.

De cele mai multe ori o retea VPN se bazeaza pe protocoale criptografice de tipul Secure Sockets Layer (SSL) pentru siguranta comunicatiilor in mediul online.Exista mai multe avantaje pentru care alegerea unei VPN SSL pentru afacerea ta poate reprezenta cea mai inspirata alegere. In primul rand o retea de tipul VPN SSL iti va oferi cel mai ridicat nivel de securitate, aproape la aceleasi standarde ca si in cazul unui server dedicat.

Atunci cand este configurata o retea VPN SSL se creeaza practic un tunel de securitate pentru dispozitivele si serverele care gazduiesc site-ul companiei si astfel toate datele sunt criptate si „circula” in siguranta. In al doilea rand vorbim despre anonimatul pe care aceste retele il ofera prin faptul ca atunci cand sunt accesate diverse pagini web pe Internet folosesti IP-ul server-ului si nu IP-ul de pe care te-ai conectat.

Astfel, chiar daca site-urile cauta sa colecteze diferite tipuri de date cu privire la paginile de Internet accesate, acest lucru este dificil sau chiar imposibil. Nu in ultimul rand, prin alegerea unei VPN SSL pentru afacerea ta vei beneficia de accesul la aproape orice site, atata timp cat acesta nu este restrictionat din alte surse.

Pentru ca succesul unei afaceri in mediul online il reprezinta increderea clientilor, a avea o retea securizata si imposibil de spionat este cea mai buna garantie pentru clientii care acceseaza site-ul afacerii tale. Alege o retea VPN SSL si astfel te vei bucura de conexiune securizata intre mai multe retele locale pentru ca toate operatiunile si activitatile pe care le desfasori online sa ramana private.

Astfel de tunele de securitate VPN SSL sunt oferite de catre www.itexchange.eu.La ITEXCHANGE CONSULTING SERV poti gasi oricand cele mai profesioniste servicii de consultanta IT si tehnologiile cele mai noi in domeniul infrastructurii IT. Nu ezita sa apelezi la ITEXCHANGE CONSULTING SERV pentru configurarea unei retele VPN SSL.