fbpx

Profilul turistilor romani care aleg Senior Voyage

Seniorii romani calatoresc rareori singuri – prefera sa plece in vacanta fie in cuplu, fie in grup. Circa 30% dintre ei vin cu insotitori (copii, nepoti sau prieteni) care nu au inca 55 de ani, varsta la care turistii se pot inscrie in programul Senior Voyage. De foarte multe ori, isi fac prieteni in aceste vacante si, impreuna cu acestia, pleaca in noi destinatii. Sunt, totodata, foarte dependenti de ghizi, pentru ca putini dintre ei vorbesc fluent alte limbi, si foarte sensibili la „calitatea” lor umana: e important ca acestia sa fie foarte atenti cu ei si sa le ofere cat mai multe informatii despre destinatie. Cei mai multi sunt activi si aleg toate excursiile optionale.

Din datele Christian Tour, reiese ca 85 % dintre ei provin din mediul urban, majoritatea avand varste cuprinse intre 55 si 65 de ani. Procentul de femei si barbati este echilibrat. In medie, seniorii cheltuiesc 430 – 450 euro pe o vacanta, cifra constanta in ultimii cinci ani, iar aproximativ 60% dintre ei sunt sprijiniti financiar de copii sau nepoti cand vine vorba de sejururi. Foarte multi primesc cadou pachete turistice Senior Voyage de la copiii plecati in strainatate.

„In toti acesti ani, ne-am diversificat foarte mult oferta si ne-am adaptat cat mai bine profilului lor, am lansat vacante la preturi foarte accesibile, am instruit ghizi care sa le acorde toata atentia necesara, am inclus cat mai multe excursii optionale pe teme culturale. Rezultatele sunt vizibile – din 2010 incoace, numarul turistilor pe programul Senior Voyage a crescut cu aproape 400%. Mai mult, in primele 6 luni ale anului 2015, numarul lor s-a dublat fata de anul trecut. Foarte multi dintre ei ne-au devenit clienti fideli – in momentul de fata, avem 18.000 de posesori ai Club Card-ului Senior Voyage, cu care calatoresc in medie de doua ori pe an, si care le ofera numeroase beneficii”, declara Marius Pandel, CEO Christian Tour.

„In ce priveste confortul, seniorii isi doresc transport cu avionul si cazare la hoteluri de 4 stele, fiind foarte atenti la detalii. La fel de important pentru ei este si confortul autocarelor cu care fac excursii optionale, motiv pentru care, inca din primul an, trimitem autocarele din flota proprie in destinatii Senior Voyage, in special in lunile mai si octombrie, cele mai aglomerate”, precizeaza CEO-ul celui mai mare touroperator de chartere din Romania.

Preferintele seniorilor in materie de destinatii raman si ele constante, cu Sicilia pe primul loc in top, urmata de Costa del Sol, Napoli-Sorrento, Coasta de Azur, Portugalia, Toscana. O crestere spectaculoasa de la un sezon la altul, de 200%, inregistreaza cererile pentru destinatii exotice precum Dubai, croaziere pe Marea Mediterana sau Croaziera Emiratele Arabe Unite-Dubai. Totodata, numarul celor care au ales o vacanta Senior Voyage in Romania s-a dublat in 2015. Programele pentru Romania includ vacante in Maramures si Moldova, Dobrogea, Delta Dunarii, Transilvania, Oltenia si Banat-Clisura Dunarii.

Noutatile Senior Voyage sunt pachetele pentru Tara Bascilor (de la 395 euro), Egipt (de la 295 euro) si Venetia (de la 295 euro). Tarifele pachetelor oscileaza intre 295 si 395 euro/persoana la majoritatea programelor si toate includ bilet de avion, cazare timp de sapte nopti, transfer aeroport-hotel-aeroport, demipensiune si ghid insotitor vorbitor de limba romana.