fbpx

Profilaxie dentara! Ce trebuie sa stii pentru a preveni problemele dentare?

cabinet stomatologic din Iancului

Profilaxia dentara se refera la prevenirea aparitiei cariilor dentare si a altor probleme ce tin de sanatatea orala. Aceasta este conditionata de igiena zilnica dar, potrivit dentistilor de la Elveto Dent, detartrajul dentar si sigilarile dentare au, de asemenea, un rol important in profilaxie. Prin asigurarea de detartraj in sector 2, la Elveto Dent, si prin sigilari dentare, sanatatea orala a pacientilor a inregistrat plusuri semnificative.

Cariile dentare sunt cele mai des intalnite afectiuni in randul pacientilor tineri, in randul copiilor, dar si adultilor, si pot determina deteriorarea molarilor si dintilor. Acestea pot fi prevenite prin igiena orala zilnica, prin controalele stomatologice periodice, programate printr-un simplu click pe site-ul Elveto-Dent.ro, dar si printr-o grija mai mare la alimentatie.

Detartraj in sector 2 | cabinet stomatologic din Iancului | Elveto-Dent.ro

detartraj in sector 2

Cum pot fi prevenite cariile dentare?

Cariile dentare pot fi prevenite prin intermediul urmatoarelor masuri pe care le pot lua pacientii la recomandarea medicului specialist:

  • igiena dentara, una din cele mai imporante masuri de prevenire a cariilor dentare. Igiena dentara presupune folosirea pastei de dinti, apei de gura si atei dentare, a dusului bucal si a periutei de dinti.

Din punct de vedere al frecventei periajului, este recomandat sa se efectueze de doua ori pe zi, seara si dimineata, pentru a nu permite dezvoltara unui mediu propice pentru bacteriile cauzatoare de carii;

  • fluorizarea, o arma importanta a profilaxiei cariilr dentare, pentru ca fluorul este inglobat in suprafata smaltului, formand un scut protector pentru o perioada mai lunga de timp.

Fluorul poate fi aplicat sub supravegherea medicului stomatolog si prin aplicari locale prin pasta de dinti cu fluor in cantitati adecvate varstei sau in cabinet, unde se folosesc geluri fluorurante cu diferite arome, preferate mai ales de catre pacientii tineri;

  • sigilari dentare, care constau in aplicarea pe suprafetele retentive ale dintilor a unor lacuri fluorurate care, pe langa faptul ca elibereaza fluor, protejeaza fosele foarte inguste si santurile imposibil de igienizat in mod corect.

Aceasta este o metoda de profilaxie recomandata de reprezentantii unui cabinet stomatologic din Iancului, cum este de exemplu Elveto Dent pentru ca este neinvaziva si poate preveni aparitia cariilor chiar de la cele mai fragede varste;

  • detartrajul. Aceasta operatiune poate fi efectuata de medicii specialisti pacientilor adulti o data sau de doua ori pe an, pentru a elimina placa dentara, tartrul, responsabile pentru aparitia celor mai grave probleme la nivelul cavitatii bucale.

Profilaxiei ar trebui sa i se acorde importanta cuvenita pentru ca preventia este mult mai eficenta decat tratamentul, mai ieftina si mai simpla.