Profilaxia cu antibiotice in cazul interventiilor stomatologice

implanturi dentare

O conexiune intre administrarea de antibiotice si interventiile stomatologice viitoare ar putea sa nu para relevanta dar, de fapt, este extrem de importanta. Intr-un proces cunoscut sub numele de profilaxie antibiotica, pacientii sunt expusi medicamentelor antibiotice inainte sa inceapa procesul terapeutic de curatare, exractie, interventie pe canal radicular si alte proceduri dentare. Daca urmeaza sa beneficiati de tratamente stomatologice, urmatoarele informatii va vor fi de folos!

Antibioticele sunt utilizate pentru a trata infectii bacterine. Ele ucid bacteriile periculoase si nesanatoase pentru a proteja organismul si a-l face mai putin vulnerabil la infectii suplimentare. Desi antibioticele sunt recomandate, cel mai frecvent, ca tratament dupa ce a fost diagnosticata o anumita afectiune, este obisnuit ca medicii stomatologi sa solicite pacientilor sa consume antibiotice preventiv. Acest lucru se numeste profilaxie cu antibiotice.

Utilizarea antibioticelor inaintea unui tratament dentar scade sansele de infectie, deoarece unele tratamente dentare determina bacteriile din gura sa intre in sange. Profilaxia antibiotica protejeaza pacientii de infectii la nivelul gurii sau in alte zone ale corpului.

Studiile recente spun faptul ca nu toti pacientii care urmeaza sa treaca printr-un tratament stomatologic necesita in mod automat profilaxie cu antibiotice, ci doar cei care au risc crescut de infectie. Administrarea antibioticelor poate fi utila in cazul persoanelor care au probleme cardiace, diabet, artrita reumatoida sau cancer, dar au nevoie si de interventii stomatologice.

Numai in urma unei anamneze amanuntite medicul dentist va stabili daca este sau nu este necesar sa faceti un tratament cu antibiotice inaintea procedurilor stomatologice. Dupa ce acesta cunoaste intreg istoricul medical al pacientului, va putea sa se exprime in ceea ce priveste tratamentul profilactic pre si post interventie. Un medic bun nu va prescrie antibiotice unei persoane care nu are nevoie de ele, la fel cum nu va evita sa ofere tratament adecvat pacientilor care pot ajunge la vindecare in urma administrarii lui.

Extractii si implanturi dentare in sector 4

Daca aveti nevoie de extractii dentare in sector 4 sau daca va ganditi sa incercati implanturi dentare, mai bine cereti parerea unui specialist in ceea ce priveste administrarea de tratament medicamentos. Pe site-ul http://implantologiesector4.ro/ puteti gasi detalii relevante in ceea ce priveste serviciile oferite, preturile practicate, echipa medicala si locatia exacta a cabinetului!