Profesorii pot crea de acum jocuri educationale in mai putin de 5 minute

In cadrul targului GESS Dubai desfasurat in perioada 1-3 martie, SIVECO a lansat Wand, o aplicatie menita sa ajute profesorii in realizarea propriilor lectii digitale, adaptate la nevoile de invatare ale fiecarui elev. Practic, profesorii pot crea orice activitate de invatare in doar cateva minute, de la prezentarea de diagrame si ilustratii pe tabla interactiva, pana la jocuri educationale livrate direct pe dispozitivele mobile ale elevilor.

Avand la baza un efort de mai bine de doi ani de dezvoltare a produsului, Wand isi propune sa rezolve principalele probleme cu care profesorii se intalnesc in utilizarea resurselor digitale la clasa.

“Wand este o aplicatie inovativa, creata special pentru a imbunatati calitatea procesului educational. Am dezvoltat acest produs pornind chiar de la nevoile exprimate de profesori – de a motiva elevii sa invete cu placere, de a folosi continut educational atractiv si personalizat de inalta calitate si de a monitoriza procesul de invatare. Am decis sa lansam produsul la GESS Dubai, principalul punct de intalnire al profesorilor si specialistilor in educatie din Orientul Mijlociu, punandu-ne noastra cat mai sus cu putinta. Este cunoscut ca in tarile din Golful Persic se investeste enorm in educatie si, de aceea, si exigentele privind produsele educationale sunt foarte mari”, spune Alexandru Cosbuc, vicepresedinte SIVECO pentru vanzari internationale si director general al reprezentantei SIVECO din Emiratele Arabe Unite.

Aplicatia Wand a fost recent nominalizata in cadrul prestigioasei competitii educationale GESS Awards 2016, pentru categoria “Best Paid for ICT / App Product”.

Pe perioada targului profesorii au putut testa produsul in standul SIVECO, obtinand si un demo gratuit pentru scoala lor. De asemenea, vizitatorii au putut vedea cum lucreaza si alte aplicatii de ultima generatie dezvoltate de SIVECO pentru scoli, de tip Augmented Reality, care vin ca o completare a manualelor traditionale.

Realitatea augmentata expune reprezentari tridimensionale ale imaginilor, cum ar fi moleculele elementelor chimice, planetele sau placile tectonice. Aceste reprezentari, aproape reale, ii ajuta pe elevi sa inteleaga notiuni complexe si sa isi dezvolte semnificativ inteligenta spatiala, fiind un prim pas spre invatarea imersiva.

SIVECO este de multi ani o prezenta activa in zona Golfului Persic, fiind recunoscuta pentru spiritul inovator al aplicatiilor pe care le propune, precum continut educational 3D, Augmented Reality, aplicatii software pentru dispozitive mobile – toate adaptate cerintelor pietei educationale.

2016 a fost al noualea an in care SIVECO participa cu aplicatii apreciate superlativ de expertii in educatia asistata de calculator la targul GESS Dubai.

GESS (Global Educational Supplies and Solutions) este cel mai important eveniment educational din Orientul Mijlociu, organizat sub patronajul Inaltimii Sale Seicul Mohammed bin Rashid Al-Maktoum, vicepresedinte si prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite.

Despre SIVECO Romania
SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

SIVECO Romania este specializata in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare pentru educatie, sanatate, agricultura, institutii vamale, organizatii europene, firme private, institutii publice.