Producatorul Stalinskaya isi gestioneaza bugetele cu solutia CPM de la Senior Software

18 septembrie 2015
Autor:
Senior Software

Fondata in urma cu peste 20 de ani, Prodal ‘94 este astazi una dintre cele mai mari companii producatoare de bauturi alcoolice din Romania. Principalele marci din portofoliul companiei sunt Stalinskaya – cea mai cunoscuta si consumata votca din Romania si Wembley Dry Gin. Datorita evolutiei accelerate a afacerii, a planurilor de crestere a activitatii de export si nu numai, managerii au simtit nevoia unei solutii performante care sa faca fata cu succes cerintelor legate de bugetare si raportare.

„Ne-am dorit sa avem acces la informatie in timp real si sa putem gestiona atat rapoartele cat si bugetele intr-o singura solutie, iar aplicatia CPM a raspuns acestor nevoi. La fel de importanta a fost si posibilitatea introducerii datelor direct in aplicatia CPM, ceea ce nu am regasit in alte solutii de raportare.", a declarat domnul Cristian Nastase, CFO Prodal '94.

Cu ajutorul solutiei CPM de la Senior Software managerii companiei Prodal `94 isi pot crea cu usurinta bugetele, beneficiind in acelasi timp de functionalitatile avansate de raportare pe care aceasta le pune la dispozitie: drag&drop, drill-down, interogari de tip what-if sau what-for si nu numai. Mai mult decat atat, interfata intuitiva a aplicatiei CPM permite crearea oricarui raport – de la cele operationale pana la cele de analiza a cash-flow-ului sau a profitabilitatii – fara cunostinte de programare.

Afla mai multe despre rapoartele din CPM din acest video!

Inainte de implementarea solutiei de bugetare si raportare de la Senior Software, informatiile cu privire la bugetele Prodal `94 erau centralizate si prelucrate in fisiere Excel. Acest proces era greoi si ducea la intarzieri in luarea deciziilor. Lipsa unui istoric si riscul pierderii datelor crestea gradul de imprecizie al bugetarii. De asemenea, scenariile de tip what-if, prin care era masurat impactul anumitor decizii asupra activitatii companiei, durau foarte mult si ingreunau procesul decizional.

„In prezent, cu ajutorul solutiei CPM, lucrurile sunt foarte clare. Managerii pot sa obtina foarte repede orice informatie dorita. Timpul economisit si faptul ca tabloul de bord poate fi vazut de oriunde sunt principalele avantaje ale solutiei. Utilizarea unui astfel de soft conteaza foarte mult, pentru ca iti ofera acces foarte usor la informatii si astfel poti obtine o imagine de ansamblu asupra afacerii.”, a adaugat domnul Cristian Nastase.

Solutia CPM acopera in cadrul companiei Prodal ‘94 toate cerintele legate de bugetarea si monitorizarea activitatilor de productie si distributie. Aceasta permite bugetarea cantitativa si valorica a produselor din portofoliu grupate pe branduri, pe grupe de produse, pe distribuitori sau zone de vanzare. Mai mult decat atat, au fost dezvoltate rapoarte care permit compararea cu bugetele din perioadele precedente sau chiar compararea mai multor versiuni de buget pentru perioada curenta.

Despre CPM:
CPM (Corporate Performance Management) este o solutie software de management al performantei companiei care optimizeaza procesele decizionale ale afacerii. Aceasta combina elementele de planificare si control al performantei companiei cu cele de Business Intelligence, principalele sale functionalitati fiind:

• Bugetarea, planificarea si prognoza;
• Analiza profitabilitatii;
• Managementul strategiei;
• Consolidare financiara;
• Raportare;
• Analiza;
• Dashboard-uri;
• Scorecard-uri si harti strategice.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram