Procesul de distilare a apei

24 septembrie 2018
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

Ca o definitie generala, distilarea este un proces fizic de separare a ingredientelor dintr-un amestec utilizand evaporarea apei si a altor lichide si apoi condensarea vaporilor creati. Procesul se bazeaza pe diferitele puncte de fierbere ale amestecului. Aceasta este o metoda de separare fizica si nu o reactie chimica sau o metoda mecanica de filtrare. Distilarea este utilizata pentru a produce apa distilata, spararea ingredientelor de petrol brut, aer si, bineinteles, distilarea solutiilor fermentate pentru a produce bauturi alcoolice.

In ceea ce priveste distilarea apei, procesul produce apa care este curatata de majoritatea impuritatilor. Substantele indepartate din apa distilata sunt sarea din apa de mare, diverse minerale si substante chimice. Procesul de distilare a apei implica fierberea apei intr-un sistem, iar dupa ce apa devine vapori, aburul produs este condensat intr-un recipient separat de stocare sau rezervor.

De exemplu, apa ce rezulta din sistemul de aer conditionat este, de fapt, apa distilata, complet pura, fara minerale, prin urmare, nerecomandata consumului. La fel, apa din ploi sau de la zapada si gheata topita este o apa distilata in mod natural, insa cu un continut bogat de particulele nocive si poluanti din aer.

Apa distilata este utilizata pe scara larga de catre industriile chimice si biologice, in special in laboratoare. Atunci cand industria are nevoie de apa foarte curata, va folosi apa produsa prin metode de distilare, uneori chiar dublu sau triplu distilata. Acest tip de apa se gaseste in bateriile cu plumb ale masinilor sau in sistemele de racire ale acestora. In principal, apa distilata se foloseste in sistemele inchise datorita faptului ca lipsa de minerale previne acumulari daunatoare de-a lungul circuitului. Alte utilizari comune ale apei distilate sunt in acvarii sau in prepararea medicamentelor si produselor cosmetice.

Nu se recomanda consumul apei distilate datorita lipsei de minerale din compozitie, insa in regiunile care au surse de apa contaminate, aceasta este singura modalitate de a scapa de microorganismele daunatoare.

Cu HidroInstal Water, apa curata nu va mai fi o problema!

antiscalant pentru membrana de osmoza inversa

Echipa HidroInstal Water este pregatita sa raspunsa provocarilor venite din partea clientilor, tocmai de aceea pune la dispozitie statii de tratare a apei, dar si echipamente de filtrare prin osmoza inversa. Pe langa acestea, accesand http://www.hidroinstal.ro/ puteti achizitiona si accesorii pentru aceste sisteme, precum antiscalant pentru membrana de osmoza inversa sau alte medii filtrante. Cu HidroInstal Water, apa curata nu va mai fi o problema!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram